Briezietje | Hout zonder schuren ! & een kijkje in de badkamer!

20150221_220909In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren.

Hallo lieve lezers!

 

Het is weer tijd voor een nieuwe blog. Wat gaat de tijd toch snel he, ik heb het gevoel dat ik tijd te kort kom! Zoals ik vorige keer al zei zou ik onze badkamer laten zien, ondertussen heb ik al weer veel veranderd (want dat zat toch al weer een tijdje in mijn hoofd) dus dan ook maar meteen doen he!

De badkamer hielden we in de zelfde stijl als de toilet beneden

We wilde heel graag een bad op pootjes (wie niet?) en verder alles in een landelijke stijl, we hebben gezocht op internet naar betaalbare spullen en die hebben we gevonden, op een ding na is de badkamer  eigenlijk wel af (behalve dat ik natuurlijk graag  vaak decoreer en dus dat het weer anders lijkt)

 

20150221_220555

20150221_214007

 

20150221_220645

 

Het houten bankje is een origineel schilders krukje geweest, dit heeft al alle kleuren van de regenboog gehad. De laatste kleur was zwart. Ik wilde dit graag  terug naar een hout kleur, maar ik had geen zin om te schuren of de verf er af te branden, dus heb ik zelf met allerlei kleuren verf en technieken  het bankje geschilderd zodat het toch een “houtkleur” kreeg . Ik vind het zelf goed gelukt

 

20150221_220909

Zo ook dit wandrekje. Dit was een wit rekje, ik was het allang beu, maar het schuren staat me tegen. Dus hier ook een houtkleur aangebracht. De haakjes waren ook wit, deze heb ik zwart geschilderd. De hartjes van ijzer, en houten ballen waren ook wit en heb ik grijs gemaakt met de bekende Greywash.

Hoe ik dit doe? dat zal ik uitleggen.

Ik verf het geheel eerst met een lichtgrijze muurverf dat ik laat drogen, daarna geef ik flink wat vegen met een bruine muurverf (slordig,want dit word straks uitgeveegd). Daarna verf ik het geheel met goed waterverdunde donker grijze muurverf het geheel weer. Er komt steeds nog wat bruin doorheen maar dat geeft niet. Daarna ga ik met flink waterverdunde lichtere grijze muurverf die ik op een oude doek doe zachtjes vegen, even drogen en weer vegen. Net zolang en zo vaak totdat ik het gewenste resultaat heb bereikt. Zodat het net verweerd hout lijkt.

 

20150221_220657

 

Dit krukje lijkt nu van echt hout , zonder schuren !

20150221_22105520150221_221106

 

Het badkamermeubel, waar we erg trots op zijn, hebben we gekocht bij medeblogster Marita van Elisense!

Verder houden we van gezelligheid in de badkamer, want wie wil nou niet ‘met sfeer’ in bad of lekker douchen. Zo steek ik ook regelmatig een kaarsje aan als ik in bad lig, wel zo gezellig toch?

20150221_220922

 

 

20150221_220843

 

 

20150221_220522

 

20150221_220736

 

Mijn lieverd douched liever, dus die wilde graag een grote douche, dat kreeg hij ook, er moet alleen ooit nog een glazen deur in (tja..). Een heerlijke stortdouche erbij….Wat wil je nog meer?

20150221_220802

 

 

20150221_220756

 

Dit was een kijkje in onze badkamer, wij zijn er heel gelukkig mee,

Maar ik heb nog wat gemaakt, Er waren nog wat steigerhouten planken over van ons plafond in de keuken, dus tja, dan weet ik daar wel raad mee! Ik had onze papperassen nog in dozen zitten omdat we er nog geen echt goed plek voor hadden, maar ik wilde eigenlijk graag een kastje daarvoor, niet te groot en het moest naast de bank passen (die eigenlijk aan vervanging toe is….maar ja, mijn kraslotjes brengen niks op :(…)

 

Dus , Hup de garage in en gereedschap bij elkaar zoeken !!

 

20150223_130611

 

Van resten hout, balkjes en wat oude planken ( en in mijn hoofd al hoe het er uit moest komen te zien) maakte ik een kast, de ‘niet zo nette randjes’ bewerkte ik met muurvuller ,om het geheel wat gladder over te laten komen, daarna verfde ik de kast met (natuurlijk,hoe kan het ook anders) Muurverf (  Sell sand grey). Daarna moest er nog een deur in, maar ik had niet genoeg hout, balen…. Maar ik zou mezelf niet zijn als ik daar niet iets op zou vinden, ik had buiten nog een houten plaat liggen, daar heb ik weer met resten steigerhout toch een deur van kunnen maken, scharnieren in de rommelkist opgesnord, en hoppah!

 

20150227_180825

 

Papperassen erin, en Ik blij! Het staat nog top ook, al zeg ik het zelf!

Oh ja, tussendoor heb ik de wasmand ook maar even onder handen genomen, want die stond eerst in de badkamer ,met een plankje erop voor mijn sfeerdingetjes (maar daar heb ik nu een tafeltje gemaakt van een smeedijzer onderstelletje dat ik nog had staan met een soort van houten blad, dat  mijn vader weer ergens had gevonden(dit heb ik natuurlijk weer bewerkt).Dus de wasmand kan nu weer dienst doen waar hij eigenlijk voor bedoeld is!

20150224_100619

 

Zo, dat was het weer voor deze keer, Ik heb steeds het idee van, ach dat bewaar ik voor de volgende blog, maar in tussentijd heb ik al weer van alles onder handen genomen, dus ik heb genoeg te bloggen…

Nog even tussendoor  een knip, vouw, verf en plak werkje gemaakt van een oude doos , omdat we heeeel graag een houtkachel willen maar dat is nog toekomstmuziek, en ik wil toch graag die sfeer he…..wat lampjes erin en , tja…tis  s avonds net echt!  Ook weer blij.

 

 

20150209_184315

 

Lieve groet, Brigitte

Brigitte maakte een prachtige kruiklamp met een handig stappenplan. Deze en meer blogs van Brigitte kun je hier terugvinden.

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Briezietje | Hout zonder schuren ! & een kijkje in de badkamer!

Geef een reactie