Ninneke’s Corner | Tafel aankleding met natuur elementen

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 klein kinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Tafel aankleding met natuur elementen

IMG_7071 watermerk

Met bol knoflook

Zelf hou ik ervan de tafel steeds gezellig te maken,mijn motto is:eten moeten we toch,kunnen we het maar beter het in stijl doen.Daar kan je ook weer alle kanten mee uit,je hoeft ook niet perse steeds servetringen te gebruiken,het kan ook heel aardig zijn met gewoon zaken die je in de keuken hebt liggen,een bol knoflook bijvoorbeeld met een servet samen gebonden,is een mooie aankleding,neem dan liefst zo van die verse knoflook,die heeft een prachtige roze kleur,je kan ook in plaats van een bloemstuk te plaatsen,strengen knoflook leggen in het midden van de tafel,maak gebruik van knoflook als decoratie als je het ook in je eten hebt verwerkt,als verwijzing wat ze mogen verwachten.

Als ik ga winkelen om groenten,fruit dan denk ik vaak dat het niet alleen lekker zou smaken,maar dat het er ook gewoon mooi uit ziet,zo vind ik een fruitkorf ook al gezellig staan in de keuken of een schaal met ui,artisjokken,paprika’s,maiskolven enz ook decoratief,dit brengt mij dikwijls ook op het idee het te gebruiken als tafel aankleding,zo heb ik maiskolven ook als aanvulling gebruikt voor een etentje,het geeft dan echt zo het country stijl gevoel weer ,landelijk ten top,no nonsens,nonchalant,vind dit ook weer zoiets dat dan uitstekend op een tafel past als je een barbecue geeft,veel volk ontvangt,nadien kun je de kolven ook nog op de barbecue doen,oké het weer leent er zich nu niet echt voor,maar kan ook als je een maissoep serveert, als je op een boerderij woont,of je vind het gewoon leuk staan.

IMG_8342 watermerk !!!!!!!!!!!!!!

Country stijl

IMG_8334 watermerk

Is eens wat anders als het stijf gedoe

Maak je een rode kool klaar met appeltjes,kan je de buitenste bladeren gebruiken om de tafel te dekken,leg er dan ook nog wat appeltjes bij,ik gebruikte daar mini sier groene appeltjes voor,omdat die mooi contrasterend afsteken tegen het purper rode van het koolblad,je kan ook een roosje maken van een koolblad,zo zie je maar,voor je de bladeren de vuilbak toe vertrouwt,kun je ze nog gebruiken tijdens het diner.Het heeft ook een iets modernere touch.

IMG_4781 watermerk

Rode kool schuit met 2 appeltjes

IMG_4844 watermerk

Eenvoudig mooi

IMG_4832 watermerk

Rode kool roos

IMG_4863 watermerk !!!!

Pure eenvoud

Een ontbijt tafel ziet er wel heel uitnodigend uit als je het opvrolijkt met een mandarijntje,bovendien ook nog super gezond,je start meteen de dag goed en bij het aanschouwen van zo een wachtend bordje heb je geen last van een ochtend humeur,dan wil je gewoon lekker aanschuiven en genieten.Een romantisch servies gaat ook uitstekend bij het ruwe van hout,gebruik schijven boomstam om het gegeven meer effect te geven, landelijk met een vleugje stoerheid.

IMG_8404 watermerk

Appeltje van oranje

IMG_8411 watermerk

Met één enkele boomschijf

Heb je lekker pittig gekookt,geef je bord dan ook wat pit,met wat chilipepers,op het servet te binden,kruiden die je in de menu gebruikte ,wat rozemarijn,die ook in je ovenschotel verwerkt zijn,de tijm,laurier in je stoofvlees,het zijn voor de hand liggende zaken,om je bord aan te kleden,het is zo simpel,maar het geeft toch wat extra aan je presentatie.

IMG_7116 watermerk

Hot and spicy

IMG_7071 watermerk

Zo leuk

IMG_2001 watermerk

Gekruid met rozemarijn

10496149_10204478610552105_8613189214564578699_o

Tijm en laurier gebundeld

Wat me er ook aan doet denken dat je schijven van boom ook kunt gebruiken om op een originele manier hapjes te serveren,ze verkopen nu ook zo van die decoratie houtplankjes om te knutselen,wel ik gebruik die soms om dan de amuses op te schikken in kleine schaaltjes,of op van die hele dunne schijfjes daar schrijf ik dan wat op om op het bord te leggen.

IMG_1183 watermerk

decoratief plankje doet dienst als amuse serveer plank

 

1966211_10203787285549412_134057302_o (1)

Dun plankje hout met boodschap voor op bord

Hoe dan ook je hebt rondom in de natuur,in de supermarkt,de groenteboer wel 1001 ideeën om je tafel er leuk te doen uitzien,of het nu romantisch moet zijn,stijlvol,warm,eenvoudig,hip,stoer,je vind het rondom,tijdens een wandeling kom je vaak ook mooie takken tegen met besjes,klimop,hop,herfstbladeren,spoel deze even schoon,laat drogen en gebruik ze dan om je setting op te smukken.

IMG_8447 watermerk !!!!!

Met takjes uit de natuur

IMG_8378 watermerk !!!!!!!!!!!

Met bladeren en enkele takjes met rode bessen

IMG_8381 watermerk !!!

Herfst sfeer

IMG_8428 watermerk

Met hop

IMG_8469 watermerk

Mooi gekleurd blad met fijn hangertje om het steeltje

IMG_8478 watermerk

twee hangertjes

IMG_8462 watermerk

Weer wat anders

IMG_8526 watermerk

Met een stengel groen van een hangplantje

Wat je gebruikt als materiaal voor het bord aan te kleden,trek je ook door op tafel zelf,werk je met hop,werk dan op het midden van de tafel ook door een slinger van hop te draperen,of met dan de takken,klimop,bladeren,je weet wel wat ik bedoel,liever toch iets romantischer dan werk je met bloemen.

IMG_7176 watermerk

Frivool romantisch

IMG_8420 watermerk

Met takje rode bessen , lieflijk

IMG_8422 watermerk

Gezellig

IMG_7165 watermerk

Met sierfruit

IMG_7133 watermerk

Rooskleurig en frisgroen gaan goed samen

IMG_7076 watermerk

Met takjes heideplant

Zo zie je maar dat je verschillende aankledingen kunt maken zonder al teveel werk,toch ook bijzonder kan zijn,dan heb je ook nog eens zoveel meer dat ik nog niet laten zien heb,wat dacht je van wat dennentakjes,wat conifeer,dennenappeltjes,hulst,kaneelstokjes,je weet zelf wel raad als je eens op wandel gaat door het bos of park,je nu ook anders gaat kijken naar de groenten,je kan er meer uit halen als enkel maar er een dagschotel van te maken,wees creatief,werk uit tot een gezellige tafel,waar je lekker wil nagenieten.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

11 reacties op “Ninneke’s Corner | Tafel aankleding met natuur elementen

 1. Pinkback: bill

 2. Pinkback: Clinton

 3. Pinkback: Leslie

 4. Pinkback: Peter

 5. Pinkback: arturo

 6. Pinkback: alfonso

 7. Pinkback: Jerry

 8. Pinkback: casey

 9. Pinkback: Alfonso

 10. Pinkback: maandoverzicht blogmagazine | oktober 2015 | Huisjekijken

 11. Pinkback: Ninneke’s Corner | Een gulle schep bloemen | Huisjekijken

Geef een reactie