Ninneke’s Corner Culinair | Wafeltjes voor bij de koffie

MWSnap112Jeannine geeft je vandaag het recept van heerlijke wafels voor bij de koffie. Een recept dat je het hele jaar kunt gebruiken, maar dat met de feestdagen in het vizier extra welkom is. Opslaan en bewaren dus met de handige printbare receptenkaart. Klik op de kaart die je hiernaast ziet. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 2 kaarten. Handig he?

Wafeltjes voor bij de koffie

IMG_3972 watermerk !!!!!

Heerlijk voor bij de koffie

Nu we de zomer voorbij hebben gewuifd, de herfst verwelkomd, spenderen we ook meer tijd in de keuken om wat heerlijks te bakken. Vandaag mogen jullie op de koffie komen en geef ik je er een lekker zelf gebakken wafel bij. Je kunt ze enige tijd goed bewaren in een goed afgesloten blikken trommel of doos. Ze staan ook mooi uitnodigend op tafel in een glazen pot maar de kans is wel heel groot dat de pot dan in een mum van tijd alweer leeg is want in het zicht is wel heel verleidelijk; kan je er vast niet afblijven! Ook leuk  als presentje om te geven of als traktatie op school als je kind of kleinkind jarig is. Verpak dan enkele steeds mooi in een zakje met strikje erom heen en het recept op het zakje beschreven.

Wat heb je nodig

500 gram boter

8 eieren

560 gram fijne griessuiker

40 gram vanille suiker

1 kilo ( patiserie  ) bloem

IMG_3942 watermerk

even kijken of ze al klaar zijn

IMG_3972 watermerk !!!!!

Lekker bij de koffie klets

Bereiding

Doe de boter ( op kamer temperatuur) in een grote mengkom ,samen met de suiker, eieren en de vanillesuiker en mix goed met de mixer. Doe dan de bloem erbij en mix weer goed. Verhit het wafelijzer, vet wat in met een beetje boter ( slechts eenmaal) en bak de wafeltjes. Leg ze op taartrooster om af te koelen alvorens weg te bergen. Je kan ook om te variëren chocolade parels aan het deeg toevoegen, of in plaats van de witte griessuiker, rietsuiker nemen. Dat geeft net iets een ander smaakje.

Nu kun je ook aan de slag! Is het een miezerige regendag of koud, dan is dit een goede bezigheid. Natuurlijk moet je al voorproeven met een heerlijk kopje koffie erbij, is gewoon gezellig dan in de keuken.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Ninneke’s Corner Culinair | Wafeltjes voor bij de koffie

  1. Pinkback: maandoverzicht blogmagazine | oktober 2015 | Huisjekijken

Geef een reactie