Huisjekijken Bij In de Suite | Tienerkamer met huiswerkplanner

pizap.com14006841170131Onze redactrice Sandra liet op 9 oktober al een stukje van haar huis zien. Zoals beloofd bekijken we deze keer een volgend gedeelte; de metamorfose van de kamer van Fleur. Toen Sandra met haar man en drie kinderen in het huis ging wonen was Fleur bijna twaalf en zou ze een paar maanden later naar de brugklas gaan. Dat vroeg om een tienerkamer…en mevrouw had enkele wensjes!

Het liefst zou ze de kamer willen die wij zelf als slaapkamer hebben. Die heeft namelijk een deurtje naar de badkamer en daar hoort de inloopkast bij. Maar ze mag niet klagen (en dat doet ze gelukkig ook niet),  haar kamer heeft een afmeting van maar liefst 4.60 x 3.70 meter en dat is nog exclusief twee enorme muurkasten. Maar natuurlijk zag de kamer er niet erg aanlokkelijk uit in de gele en blauwe tinten die toen ook de rest van ons huis nog kleurden. En dat ook nog eens met de gordijnen van de vorige bewoners…Niet zoals je je dat als hippe tiener voorstelt.

Je bent jong en je wil wat…met zo’n schouw in de kamer was een open haard met lounge-hoek misschien een optie? Nou, lounge-hoek…gelukkig nam ze genoegen met een schouwombouw en een zithoekje waar ze met haar BFF kan chillen en theedrinken. Ik vond het een hele uitdaging om als beginnende klusser een schouwombouw waterpas tegen de muur te krijgen. We zijn nu een kleine twee jaar verder en hij hangt nog!

Meer beginnersgeluk dan kennis.

Het buikkastje dat voor de schouw staat is een erfstukje van mijn oma; ik maakte het ooit wit met zachtroze. Het laat de schouw nog wat meer naar voren komen en het geeft nog extra opbergruimte en daar kan Fleur niet genoeg van hebben.

pizap.com14006821646361

schouwombouw in wording en het eindresultaat met spiegel. In het spiegel zie je de ‘kristallen’ kroonluchter en de tegenoverliggende wand met behang van Pip Studio

De kleur op de muren is Lulworth Blue van Farrow&Ball die ik in een matte kwaliteit heb laten namaken. Het plafond en de schouw zijn gewoon wit.

pizap.com14006823989551

Als je goed kijkt zie je dat er in het plafond stopcontacten zijn aangebracht. Die zijn nog van de disco-installatie van de vorige bewoners. Ik heb ze laten zitten, ze zijn altijd handig voor kerstverlichting…

Rechts van de schouw drinkt de freule thee met haar beste vriendinnen. De lamp en het vogelkooitje zijn uit de losse hand op de muur geschilderd. Ik vind het prima als lijnen niet helemaal recht lopen. De twee vogeltjes in het kooitje komen uit het behang dat op de lange muur is aanbracht. Verder heeft Fleur zelf met restjes behang het ladenkastje van Ikea beplakt en nog wat schilderijtjes gemaakt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES Het heerlijke vachtje op de vloer is van Ikea, Ludde. De nep-cupcakes zijn zelf gemaakt.

Van de buren kreeg ik een eiken kastje. Ik heb de binnenkantjes uit de deurtjes gezaagd zodat er een kaderdeurtje ontstond. Daar heb ik kippengaas in gezet. Alles afgeschuurd en voorzien van nieuwe greepjes. De achterwand heb ik eruit gelaten; zo kijk je tegen het behang aan.  Het is geverfd met witte krijtverf en op de zijkant beletterd met een interieursticker.

De muurkasten waren van binnen bijna helemaal kaal, het leek wel of ze nooit echt goed benut waren. Ik heb de linkerkast voorzien van tien stevige schappen voor Fleurs studieboeken, schriften en heel veel knutselmateriaal. Fleur heeft heel veel tekenspullen en papiersoorten. Ik ben op dit moment bezig met het ontwerpen van een tekentafel met lichtbak en ruimte voor alle papiersoorten. De tafel zal dan in de ‘thee-hoek’ moeten komen. Tja, als je architect wil worden moet je ergens beginnen en als het goed is heb je dan geen tijd meer om thee te drinken ;)

Het is een meidenkamer, dus werd de rechter muurkast natuurlijk voorzien van kledingroedes en heel veel planken voor kleding en schoenen. Aan de binnenkant van de deur hangt een passpiegel en hangen haakjes voor accessoires. De ruimte tussen de twee kasten wordt gebruikt als studiehoekje; haar bureau werd jaren geleden al gemaakt door opa (net als het bed). Een gezellig tafeltje van oud hout, voorzien van twee handige lades.

Op de muur is een groot planbord gemaakt. De dagen van de maand met bij iedere dag een haakje. Fleur hangt een memo of een kaartje bij de dagen waarop ze iets mee naar school moet nemen.  Zeker voor een beginnende brugklasser is een planbord onmisbaar. Het planbord kun je prima zelf maken, al is het heel veel meetwerk. Het is belangrijk dat de afstand tussen de cijfers gelijk is, zowel horizontaal als verticaal. De cijfers kun je op internet bestellen (muurstickers). De klemmetjes zijn verkrijgbaar bij de Hema.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De houten vloer en het houten bureau geven de kamer en goede basis. De lange wand achter het bed is voorzien van Pip Studio behang (Eijffinger Early Birds silver). Een prachtige combinatie met het blauw op de andere muren. Ik ben eigenlijk helemaal geen voorstander van behang maar één wandje in een heel huis moet kunnen, toch? En dit is echt prachtig behang, heb er echt nog geen spijt van. Het ziet er ook prachtig uit omdat het mooi strak loopt tot aan de gestucte rand van het plafond. (klik op de foto’s voor vergroting).

Een hele verandering heeft er plaatsgevonden en eigenlijk verandert er nog regelmatig iets. Fleur is zelf ook veel bezig met zoeken in woonbladen, moodboards maken en veranderen op haar kamer (in deze ruimte kan dat!). En als binnenkort haar tekentafel klaar is zal er wel weer vanalles veranderen. Lekker.

“If you change nothing, nothing will change”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Groet, Sandra

Naast haar werk als redactrice voor Huisjekijken ontwerpt en maakt Sandra oudhollandse woonaccessoires als gruttersbakken, klompenrekken en bestekbakken. Je kunt een gedeelte van haar accessoires terugvinden in onze Huisjekijken Webwinkelstraat of op haar eigen website. Ze is ook te vinden op Facebook.

 

 

 

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Huisjekijken Bij In de Suite | Tienerkamer met huiswerkplanner

  1. Oh wat een heerlijke kamer heeft Fleur gekregen
    De schouw is ook goed gelukt , en ik vind die muur stickers ook zo leuk staan
    Je kunt erg trots op jezelf zijn Sandra !!

    Groetjes José

  2. Pinkback: In de Suite | binnenkijken bij de redactie deel 3; de woonkamer ensuite | Huisjekijken

Geef een reactie