Ninneke’s Corner | Anders bekeken

Column anders bekeken A (13)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Vandaag trekken we de rubriek anders bekeken nog eens open…

Anders bekeken

Column anders bekeken A (4)

Halve peul als serveerschaal

Een rondje in tuincenters en winkels brengt me altijd wat inspirerend.Dat is soms ook een heel ander idee als waar het voor hoort te dienen.Zo vond ik bij de afdeling hobby materiaal-bloemschikken,halve gedroogde grote(kokos )  peulen.Die worden vaak met nog andere gedroogde vruchten en dergelijke in grote glazen schalen,windlichten gelegd.Ter decoratie,wat zeker ook mooi is.Ik zag er wat anders in.In mijn gedachten was het plaatje al af. Mooi servies.De peul op het bord.In de opening van de vrucht een heel klein mini schaaltje.Net groot genoeg voor een amuse hapje.Of wat olijfjes voor bij het aperitief.Om het diner goed in te zetten.Het maakt  een prachtige setting  op de tafel.Je kleed zo je tafel  sfeervol en weer wat anders aan.Kleine details die het wat extra geven.

Column anders bekeken A (1)

Grote gehalveerde gedroogde kokos peulen.

Column anders bekeken A (2)

Mini schaaltje erin

Column anders bekeken A (4)

Mooi om amuse te presenteren of olijven

Column anders bekeken A (5)

ziet er toch sfeelvol uit

Column anders bekeken A (3)

Kleine toets die het verschil maakt

Op de afdeling glaswerk vond ik tussen de vazen,wel heel charmante kleine vaasjes.Liggend model,met bol buikje trots de lucht in schouwend .De onderkant vlak,zodat het goed blijft liggen op tafel.Ik was meteen verliefd op deze lieflijke exemplaren.Ze zijn ook niet erg groot,die had je ook wel voorhanden.Maar voor mijn doeleind waren deze perfect. Van uitvoering en van formaat.Ik zocht al zo lang naar zulke geschikte vaasjes.Maar steeds bleven ze niet goed liggen naar mijn zin.Deze echter gingen rechtdoor de keuring,kregen de stempel:perfect.Met het oog op de feestdagen die in het verschiet liggen.Worden die ingezet als troef voor een prachtige uitnodigende tafel.De vaasjes zet ik op de borden van de gasten.Er steekt een takje orchidee in .Stijlvol en charmant.De tafel blijft iets luchtigs hebben zodat het niet te zwaar en bombastisch overkomt.Indien je toch nog wat verder aanvulling verkiest.Kleed je tafel verder aan met nog wat glaswerk.Groene accenten,nog wat orchidee takken.Nu ik er zo over denk,betreur ik het ook geen grote nog mee te hebben gebracht.Voor de tafel in het midden aan te vullen.Dat word dus nog eens terug gaan.We dwalen af van het project.Dus we gaan  het resultaat bekijken.

Column anders bekeken A (7)

Kleine vaasjes met orchidee tak ( van het merk SIA )

 

Column anders bekeken A (10)

Eenvoudig maar toch met klasse uitstraling

Column anders bekeken A (22)

Sfeervol

 

Column anders bekeken A (23)

Dat word gezellig tafelen

Column anders bekeken 054-1-1

Mooi met bestek erbij met glazen heft,om de lijn door te trekken

Column anders bekeken 064-1-1

Ook in de servet ring komt het glas terug

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie