Ninneke’s Corner Culinair | Pecannoten koeken

MWSnap123Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Ik heb een nootje te kraken vandaag!

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

Pecannoten koeken

tivoli park tafereeltjes A (7)

Heerlijk uit de oven

Heerlijk lekker uit de oven deze  pecannoten koeken.Met een minimum aan ingrediënten staan deze in korte tijd op tafel.Het is ook niet moeilijk.

Wat heb je nodig

 bladerdeeg ( rechthoekige lapjes )

pecannoten

ahornsiroop

eventueel eidooier los geklopt

Hoe maak je deze;Rol het bladerdeeg tot rechthoekige lapjes ( indien dit nog niet is ) Snij langs de 2 langste zijden steeds in zodat smalle banden ontstaan. Doe ahornsiroop over het midden van het deeg.(kan ook met honing) Niet te gierig,anders zijn ze te droog.Hak een deel pecannoten grof.Verdeel over de siroop.Nu ga je de banden vlechten.Neem steeds afwissend links rechts een reepje.Vouw ze kruislings over elkaar.Druk goed aan. Smeer met borsteltje er wat ahornsiroop overheen.Of anders met het los geklopte eidooier  Druk er vervolgens nog enkele pecannoten bovenaan op.Leg de vlechten op een met bakpapier bekleedde bakplaat of rooster.Bak af in een voorverwarmde oven van 190 °. Lekker als vieruurtje.Traktatie bij de koffie of thee.als zoete afsluiter bij het ontbijt of brunch.

tivoli park tafereeltjes A (1)

Klaar voor in de oven te gaan

tivoli park tafereeltjes A (2)

Klaar om aan te vallen

 

tivoli park tafereeltjes A (7)

Hmmm heerlijk

Lieve groet Jeannine alias Ninneke .

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie