Huisjekijken Extra | Goedkoop-bloemschikken.nl #krans op voet met verlichting

foto 1Niet alle benodigdheden in huis? Geen paniek; de link naar snel en goedkoop inkopen hebben we vrijblijvend voor je toegevoegd! Omdat je nou eenmaal het meest geniet van de spullen die je zelf hebt gemaakt, heeft Lenie – eigenaar van Goedkoop Bloemschikken.nl – deze DIY special voor ons gemaakt. Met deze beschrijving maak je zelf in een handomdraai je eigen (groen)creaties waar je jaren van geniet…

In deze blog neemt Lenie je stap voor stap mee door de werkbeschrijving van een prachtige herfstkrans op voet die bovendien verlicht kan worden.

Lenie: “Onlangs vroeg iemand ‘hoe maak je een grote krans die kan blijven staan?’Daar zijn natuurlijk materialen voor zoals  metalen voet met pin , maar daar moet dan weer een opzetstuk op en dan kan het nog beetje draaien. Dus ik denk, ik probeer eens met frame Moon, en dan binddraad eromheen. Maar dat was niet nodig, t zit alsof het ervoor gemaakt is. We beginnen met een Strokrans 40 cm.

foto3

Ik moet erbij zeggen dat het een duur stuk is want er gaan ontzettend veel materialen in.

Tip: neem kleinere materialen dan gaat er een stuk minder in, want de diameter van de eerste materialen bepaalt de hoogte/dikte van de krans. Andere materialen moeten dus ook even hoog zijn.

Omdat ik hem in het raam wil zetten leek het me leuk om er meteen lichtjes in te verwerken [heb streng met 35 lampjes gebruikt].

De lampjes heb ik eerst om de krans incl het frame gewikkeld. Deze maat lampjes is eigenlijk wel nodig als je aan 2 kanten wil gebruiken.

 Tip, doe ze aan voor een zo goed mogelijke verdeling.

foto6Daarna heb ik met Belani Ball White [ 2 zakken] de maat uitgezet, daarna andere grove materialen zoals ballen berkenschors  [ +/- 10 stuks] en dennenappels [ Pine cone mix en Gelakt]  Van de gelakte dennenappels heb ik heel de zak gebruikt, de Pine conemix daar zat ook nog Cypres in, dat past er ook heel mooi bij. De zak ongeveer leeggemaakt. 

foto7

Daartussen foamroos Creme [ ongeveer 2 bundels] en Antique Sand [bijna 2 bundels] en de opening en opvullen met Atafruit[ zak] , Platyspernum [ halve zak], Cedarbase frosted [ stuk of 12].

Cederrozen zijn ook altijd handig om grote vakken te vullen, en niet te vergeten de mooi Persimonschijfjes en Lotus.

foto8

Dan de kleine openingen, [overal een beetje van, een groot gedeelte was nog over van de vorige projecten]. Gebruik daarvoor Eikeldoppen, Casuarina, Birch pine cone frosted [ heel mooi!], Estrelinia, Eucalyptus klokjeIk heb whitewash en naturel afgewisseld.

foto2

Alles weer met het lijmpistool en stuk of 10 lijmpatronen Clear [ per stuk].

foto5

Succes en groet, Lenie

www.goedkoop-bloemschikken.nl & www.pompoenzaden-decoshop.nl

Vind ons op Facebook
Plaats zelf foto’s van schelpen en schelpencreaties op Feel well, with Seashell 
Of Creatief, creatie en inspiratie voor alle overige creativiteit.
Lenie is binnenkort te zien met haar bedrijf in LifestyleXperience Plus op RTL4:
- op zaterdag 14 november 
- op zaterdag 12 december 
- op zaterdag 16 januari 2016
Verder kunt u Goedkoop-Bloemschikken.nl zien in 'De beste Deal van Nederland' op zondagmiddag om 13 uur op 8 en 22 november. Allemaal kijken dus!

image014

image013

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie