Ninneke’s Corner | Bergkamer metamorfose

 

014-1Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Van een rommel kamer toch nog een gezellig rommeltje maken

Bergkamer metamorfose

001-1

Ruimte om spullen onder te brengen

Nood aan ruimte om onze spullen op te bergen hebben we allemaal wel.We verzamelen ook wat bijeen in ons leven.Maar waar blijf je er mee.Het is steeds weer als je wat nieuw bij hebt gekocht een verschuiven en verhuizen in de kasten.Nu had ik al een kamer ingepalmd als bergkamer.Voormalige kinderkamer.Maar de kinderen zijn al even op eigen benen.Deze stond al in een mum van tijd vol gestapeld met opbergboxen.Als je dan wat zocht,je wat veranderingen in het interieur wou aanbrengen,werd het een hele zoektocht,naar bepaalde items.De hoop werd op den duur onoverzichtelijk. Gegarandeerd dat je al eerst heel der rijen boxen moest verplaatsen om tot de juiste te komen.Als je de kamer nog maar opentrok,wou je die meteen ook terug dicht doen.Alles viel al bijna op je gedonderd.Tijd om te ruimen.Wou er best ook wel een gezelligere ruimte van maken.Met een mooie grote kast.Nieuw kleurtje op de muren,nieuwe gordijnen de hele poespas.Glasvezel behang eerst tegen de muren.Laag primer erover bedeeld.De muren geschilderd in schaduw ( van levis ambiance ).Store gordijnen in crèmekleur. Stond één tweedeurskast in,die ik behouden heb.Handige kleerkast met veel legplanken.Die heb ik wat behandeld met witte krijtverf.Heel lichtjes maar ,een lichte pantine uitstraling.Aan de deuren heb ik engelvleugels gehangen.Decoratief maar ook ineens een leuk opbergplaatsje voor als ik ze niet in het interieur verweef.Ze zijn best heel groot,in een kast gaat niet goed.Daarvoor lagen ze altijd op een stapel boxen of stonden ze ergens scheef te zakken tussen de rest van het rommelige boeltje.Nu komen ze mooi tot hun recht.Aan de muur heb ik wat leuks opgehangen. Doek met afbeelding van twee halve wereldbollen en engelen.Daaronder zou ik nog graag een sidetable hebben.Heb al mooie gezien met 4 laadjes en ook nog 2 legplanken.Kan ik op die planken nog wat mandjes zetten.Voor allerlei klein prullaria in te doen.Op de sidetable kunnen dan ook nog de 2 tafellampen komen,die ik ervoor opzij heb gezet.Een klein rieten mandje moet nog opgehangen worden.Dan is het nog iets ordelijker en gezelliger.Verkrijg ik bovendien ook nog een lege ruimte.Waar nu mandjes en koffer opeen gestapeld zijn.Misschien zet ik daar dan nog wel een stoel.Heb nog een mooie stoel staan die ik wil opknappen.Overtrekken met nieuwe stof.Dat is een project nog in het verschiet.Waar ik nu dan toch al een mooi plekje voor heb.Dus dat idee kan ook wel uitgevoerd worden,in de nabije toekomst.De grote kruidenierskast is de nieuwe aanwinst in de kamer.Past als gegoten,ze had niet groter of hoger moeten zijn.Anders geraakte ze niet in de kamer.Het was nu al een huzarenwerk om ze op zijn plaats te krijgen.Kraanwagen kwam aan te pas en mankracht.Manlief en één van de zoons hebben dat mooi voor mekaar gekregen.Langs buiten omhoog met de kraan naar het eerste verdiep.De bureel kamer in en zo de oversteek,langs de hal de betreffende kamer in.Ze is zo millimeter gepast, dat de vloerplinten verwijderd moesten worden.Om de draai te kunnen nemen ze tussen de 2 muren te krijgen.Rekeninghoudend met de vensterbank. Eens voorbij de richel,was het voorzichtig trekken,sleuren duwen.Om ze zonder de muren te beschadigen op zijn plaats te krijgen.Nadien konden de plinten terug geplaatst worden.Kon de fun stuff beginnen,inladen met de kast.En is deze rommelkamer toch nog best een gezellig rommeltje geworden.

column pompoenen met veel noten op hun zang 034-1

Het geel blauwe moet verdwijnen,de kast mag blijven mits een patine laagje

column pompoenen met veel noten op hun zang 032-1

Klaar om van start te gaan met de metamorfose

 

draai 001-1

Schaduw kleur tegen de muren aangebracht

draai 004-1

Veel warmer van kleur als het voormalig blauw-geel

 

Scene 018-1-1

Oef deel één van de kast staat al

Scene 028-1-1

En dat is deel 2 hé hé

014-1

De mandjes,tafellampen komen nog op sidetable naast de tweedeurskast

018-1

De kast past maar net tussen de 2 muren ,ze is er voor gemaakt

029-1

Aan de kast die gebleven is , mooi set engelvleugels

024-1

Wat leuks aan de muur

020-1

In de uitstal ramen,wat serviesgoed te kijk gezet.

001-1

Best leuker om zien als 15 plastic opbergboxen,kartonnen dozen en hoop tassen gevuld

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook/Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie