Ninneke’s Corner Culinair | Kabeljauwschotel

MWSnap123Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns. Het is weer maandag en dat betekent Ninneke’s Corner Culinair, met een free printable receptenkaart!

Vandaag slaan we wat aan de haak!

Sinds kort bieden wij de heerlijke recepten uit Ninneke’s Corner Culinair ook aan als handige receptenkaarten. Wil jij de recepten ook graag bewaren, klik dan op de receptenkaart rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bevat 2 kaarten die je kunt printen.

We hebben onze vishengel boven gehaald.Op de menu vandaag heerlijke kabeljauw.Een ovenschotel boordevol smaak.Zo zalig dat je er je duimen en vingers haast bij zou gaan aflikken.De kabeljauw word gegaard in een milde romige currysaus,in de oven.Venkel,ui en krieltjes zitten in de saus erbij.Als extra komen er nog op het laatste de kerstomaatjes bij .

Wat heb je nodig

1 kg krieltjes

4 flinke  kabeljauwhaasjes

1 venkelknol ( hou wat van het groen bij om fijn te knippen)

1 grote ui

300 gr kerstomaatjes

750 ml room

3 dl visbouillon

9 eetlepels bloem

3 eetlepels currypoeder

75 gr boter voor de currysaus

peper en zout

en een klontje boter voor de groenten te stoven.

Bereiding:schil de aardappelen en kook ze bijna gaar.Giet de aardappelen af en zet even opzij.Snij de venkelknol in fijne reepjes .Pel de ui,snij doormidden.snij er ook fijne plakjes van.Doe in een grote pan klontje boter en laat smelten.Stoof de groenten hier zachtjes in. doe in andere pot ondertussen de 75 gr boter.Laat deze ook smelten.Voeg de bloem en currypoeder toe,laat even kleuren en de smaken goed vrijkomen.Voeg dan de visbouillon en de room toe.Laat de saus wat indikken.Zet van het vuur. Als inmiddels de groenten zacht gestoofd zijn,zet het vuur eronder ook af.Neem grote vuurvaste schotel.Vet deze lichtjes in met boter. Doe de aardappelen in de schotel.Verdeel de venkel-ui hierover.Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout.Schik deze tussen de groenten.Doe de currysaus over het geheel.Dek de schotel af met aluminiumfolie.Zet in de voorverwarmde oven van 185 °.was ondertussen de kerstomaatjes.Halveer ze vervolgens.De laatste 5 minuten,haal je de aluminiumfolie weg.Leg de tomaatjes erboven op en zet terug in de oven voor 5 minuten dus.Verdeel een portie op een bord.En doe er wat van het fijn geknipte groen over van de venkelknol.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke .

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie