Briezietje | Toiletrol/schoonmaakmiddel kastje maken!

 

 

20151030_161710In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren.

Ik ga je vandaag laten zien hoe ik zelf een handig kastje maakte voor toiletrollen en wat schoonmaakmiddel…

Hallo Allemaal !

Nou de Verander/klus/gezelligheid/zin in knutselen kriebels zijn weer begonnen. Nu het weer echt minder is ben je toch vaker binnen en de avonden zijn vroeg donker dus wat ga je dan doen? Idd, rond kijken in je huis! Hm…Ik wil dingen opknappen, veranderen of maken. Maar waar begin je dan? Want weer zoveel ideeën in mijn hoofd. Wat me al een hele tijd stoorde in onze toilet was dat we geen opbergplek hebben voor de toiletrollen en/of de hele mikmak aan schoonmaakspullen. Ik had het in een mandje staan naast de toilet, maar ik vond het altijd zo rommelig dat er echt iets moest komen. Ik weet van mezelf dat het niks standaards moest zijn en ik had al n tijdje een idee in mijn hoofd, nou vandaag was ik vrij, dus het moest er maar eens van komen. Spullen verzameld zoals afvalstukken steigerhout, gereedschap enz..

Dus ik aan de slag,

20151030_115333

Het moest een afsluitbaar kastje worden dat precies naast de toiletpot  op de verhoging kon staan. Nu ben ik niet echt van het meten dus op gevoel ben ik aan de slag gegaan. Het moet ook niet t netjes zijn dus het mag best wat ongelijk zijn, alsof het een oud kastje betreft.  En het werd al wat ik in mijn hoofd had.

 

20151030_122603

 

Het deurtje kun je dus naar voren trekken en dan kun je daarin toilet rollen en bv de chlorix in kwijt. Handig! Nu nog even een stoer kleurtje, Ik had nog Graphite staan, dus die kon er wel over.

 

20151030_161751

 

20151030_161710

Je snapt dat er meteen dingen moesten worden aangepast in die ruimte, dus nam ik de afvalbak ook maar onderhanden (handig die krijtverf) en de houten haak waar het grijze windlicht aan hangt, dan past het allemaal. Ok voor de toiletrol hadden we nog geen houder, Ik vind niet alles mooi en eigenlijk hadden we er ons nog niet mee bezig gehouden, dus ik had nog een mooie haak, die schroefde ik op de deur (deze moet nog worden afgebrand, maar dat is het volgende project)

 

20151030_161744

 

20151030_161811

Tja en als je dan toch bezig bent met je verf, dan loop je alles nog maar eens na, hahaha  Zo hebben we in de hal een zwarte ladekast,maar niet helemaal het zwart dat we zo mooi vinden, dus die pakte ik ook maar mee, ik bedoel we zijn toch bezig .

 

20151030_161838

Daarna in de wax gezet zodat ik de kast wel gewoon met een vochtige doek kan afnemen.

Het tv kastje dat we in de huiskamer hebben staan had ik al een paar weken geleden met graphite gedaan en bevalt ons goed, het past nu mooi bij de grijze krijtverfvloer.

 

20151030_162032

 

Tja wat hebben we nog meer gedaan? De garage deur, al kon je het bijna geen deur meer noemen want je kon langs de zij kanten gewoon naar buiten kijken zo oud, die moest nodig geïsoleerd worden, Eigenlijk willen we daar ooit nog eens een mooi kozijn in met stoere garage deuren die bij het huis passen, maar dat ging hem nu even niet worden, dus hebben we een houten geraamte gemaakt hier in geïsoleerd  en afgewerkt met schroten, die ik nog een keer wil verven. Als dat gedaan is maak ik er n mooie foto van. Dit is het voor nu geworden. En wat is het nu lekker warm daar! (scheelt zeker energiekosten)

 

20151030_162055

 

Ondertussen ben ik al even bezig met een projectje , een mooie kast waar je bv een televisie op kan zetten en de lade kunt uitschuiven en neerkan klappen zodat je er je dvd speler bv in kan zetten. Deze is bijna klaar en dan kan hij in de verkoop.

 

20151030_162131

 

Van de zomer had ik nog een mooi wit ornament gekregen, deze heb ik toen bewerkt met alle bekende benodigdheden.

Ik heb er een mooi plekje voor uitgezocht op de vensterbank.

 

20151030_162233

 

In de woonkeuken hebben we een drankenkastje staan met een glazen deur, Nou ik stoorde me daar al heel lang aan dat je alles wat er in staan kunt zien en flessen zijn niet allemaal het zelfde dus ik heb het glas ook geschilderd met krijtverf, French Linnen, daarna behandeld met koffie pads voor de oude look en afgewerkt met wax.

Zo, weer een productief dagje vandaag, doet me goed. Ik kijk uit naar de dagen dat ik vrij ben zodat ik weer verder kan met decoreren, veranderen of misschien iets dat nog ergens in mijn hoofd zit opgeslagen kan maken. Binnen kort maar eens gaan nadenken over kerstdecoratie…..

 

LIEVE GROET,  BRIGITTE

 

 

 

 

 

 

 

 

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie