Ellen Pitlo | ‘Het Bladoffensief’

DSCF3880Naast haar baan als zelfstandig ondernemer vult Ellen Pitlo haar dagen met het verzorgen van haar dieren. Jaren geleden kochten zij en haar man een vervallen boerderij die ze omtoverde tot een paleisje. Met drie paarden, een Griekse adoptiehond en een poes uit het asiel is er altijd wel wat te beleven in het leven van deze kleuradviseur. Haar blogs zullen dan ook een mengelmoes zijn van dieren en buitenleven met een uitstapje naar kleur…

 

het is herfst…!

Wij zijn jaarlijks vijf complete weekenden in de weer

Het is herfst! Bij de herfst horen warme kleuren, denk maar aan duizend nuances geel, oranje, bruin of warm paars. Deze fantastische tinten zijn onlosmakelijk verbonden met de karakteristieke warme sfeer van dit prachtige seizoen en zijn dan ook een geweldige inspiratiebron voor je interieur. Ondanks het feit, dat ik interieurstylist ben, is dit de tijd van het jaar dat ik even niet toe kom aan het gezellig maken van mijn huis.

DSCF3880
De boerderij is namelijk omringd met enorme bomen, die eerst de eikels en daarna de beukennootjes dumpen. Hierna volgt de opmaak voor de winter. Het blad verkleurt en valt vervolgens op het door ons zo zorgvuldig onderhouden grasveld. Steevast staat november bij ons in het teken van ruimen. Gezien de immense hoeveelheid bladeren, kost deze job ons maar liefst vijf complete weekenden per jaar en dan zijn we, niet gelogen, van vroeg in de morgen tot ‘s avonds laat in de weer.

Een passant kreeg prompt de slappe lach

De eerste keer wisten we letterlijk niet waar te beginnen. In paardendekens probeerden wij de samengebrachte hopen van het terrein te slepen. Een passant zag mij zwoegen en kreeg prompt de slappe lach. Hij vroeg om een stoel en een drankje zodat hij, op de eerste rang, kon genieten van de voorstelling. Het gebruik van de véél te kleine groene kliko was ook geen optie. Deze hebben wij dan ook stante pede bij de gemeente ingeleverd. De kruiwagen inhuren was nog wel het alle slechtste plan. Gezien het seizoen lukte het mij maar zelden de inhoud erin te houden. Na een stevige windvlaag moest ik van voren af aan beginnen.

Suggesties zijn nog altijd welkom

Intussen konden we de klus niet meer overzien en dreigden hierdoor aan de drank te raken. We overlegden hoe we efficiënter konden werken. We besloten een karretje te kopen, dat we achter onze grasmachine konden haken. Zo ging het al beter. Onze veel te lichte bladblazer werd aangevuld met een variant op wielen, getiteld Hurricane. Hier moeten we het tot op de dag van vandaag mee doen, maar alle suggesties zijn natuurlijk welkom.

DSCF3871Als ons jaarlijkse project eindelijk is voltooid, zijn we hondsmoe, maar wel ongelofelijk opgelucht. Na een seizoen, gemaaid, geharkt, gesnoeid, gewied, geschilderd en gemest te hebben, noemen we dit de grote finale, met als werktitel, ‘het bladoffensief’. Lang leve de winterslaap.

Groetjes Ellen

OVER Ellen Pitlo
Ellen Pitlo

Naast haar baan als zelfstandig ondernemer vult Ellen Pitlo haar dagen met het verzorgen van haar dieren. Jaren geleden kochten zij en haar man een vervallen boerderij die ze omtoverde tot een paleisje. Met drie paarden, een Griekse adoptiehond en een poes uit het asiel is er altijd wel wat te beleven in het leven van deze kleuradviseur. Haar blogs zullen dan ook een mengelmoes zijn van dieren en buitenleven met een uitstapje naar kleur…

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie