Kei Gemakkelijk…pimp een rijstpapierlamp!

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Dát is kei gemakkelijk!

Leuk voor binnen, maar ook gezellig in de boom tijdens een tuinfeest. Een eenvoudige rijstpapieren lamp kun je aanpassen naar je eigen smaak. Deze voorbeelden vonden wij op internet…

DIY-Lantern-Finished-Single-Horiz

foto: greenweddingshoes.com

In dit voorbeeld hebben ze de lamp eerst geverfd en beplakt met stukjes heel dun stof. Wat heb je hiervoor nodig?

  • papieren lamp of lantaarn
  • schaar
  • Mod Podge en kwast voor insmeren
  • dun stof of leuke servetten
  • verf en kwast
  • linten om te versieren

Zet de lamp eerst in elkaar. Naar wens en afhankelijk van de stof/servetten die je hebt, kun je de lamp eerst verven. Dit kan met waterverf maar maak de kwast niet té nat, je zou door het papier kunnen gaan. Ook niet te hard drukken dus. Als de verf droog is knip je het gewenste patroontje uit je stof of servet en smeert dit in met ModPodge. Aanbrengen op de gewenste plaats(en). Ga er nog eens met ModPodge overheen (deze droogt transparant op). Laten drogen. Onderaan je lamp of lantaarn kun je nog linten hangen. Superrrrsfeervol!

* Tip van de HuisjeKijkenredactie: de echte ModPodge is niet overal te koop en is vrij prijzig. Zeker als je ‘m niet veel gebruikt zou je als alternatief ook de CreaPodge van Action kunnen nemen. Deze is ook geschikt en een heel stuk goedkoper.

Hier nog inspirerende foto’s. Ga jij ‘m ook maken? Upload dan even een foto op onze site…we zijn REUZE benieuwd naar de resultaten. Suk6!

DIY1

 

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie