Ninneke’s Corner Culinair | Boerenjongens

MWSnap113Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Dit recept kun je zelf makkelijk bewaren door rechts op de afbeelding te klikken. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 2 kaarten.

Een culinaire blog van Ninneke’s Corner. Met ditmaal een nostalgische zoete drank met rozijnen. Haardje aan, kaarsjes aan…laat de herfst maar komen en schenk maar in: Boerenjongens!

Boerenjongens

IMG_7173 watermerk

Heerlijk om van te genieten

Ik weet nog goed hoe mijn vader zo kon genieten van een glaasje Boerenjongens. Het is nog maar sinds kort dat ik het nu zelf maak. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Als ik dan ‘s avonds op de bank zit met een glaasje, nippend van het zoete drankje, mijn keel verwarmend, dan denk ik dat mijn vader  best wel een 2e  glaasje zou genomen hebben en in dank een pot aanvaard zou hebben. Daar zou hij zeker geen nee tegen gezegd hebben. In gedachten zie ik mijn vader, zijn twinkel oogjes, de kuiltjes in zijn wangen als hij lachte…Ook al heb ik verdriet toch verwarmt de gedachte aan hem mij. Net zoals de Boerenjongens…

Wat heb je nodig

400 gr rozijnen

3 kaneelstokjes

1 vanillestok

500 ml brandewijn

2 dl water

200 gr suiker

bijkomend een grote goed afsluitbare weckpot

IMG_7161 watermerk

Boerenjongens

Bereiding

Spoel de weckpot goed schoon met heet water. Doe in een steelpan het water en de suiker, zet op het vuur en laat warm worden. Doe er de kaneelstokjes bij en de vanillestok (dwars doorgesneden) en laat mee goed opwarmen. Zet van het vuur af en doe er de rozijnen bij zodat ze 15 minuten goed kunnen wellen en schep ze daarna over in de weckpot. Laat het welvocht enkele minuten op hoog vuur inkoken. Laat afkoelen, schenk bij de rozijnen, giet er de brandewijn bij, roer om en sluit de weckpot goed af. Zet op een koele droge plaats minstens 6 weken weg, alvorens te degusteren.

IMG_7179 watermerk !!

Heerlijk zoet

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op facebook: Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op “Ninneke’s Corner Culinair | Boerenjongens

  1. Pinkback: Micheal

  2. Pinkback: Tony

  3. Pinkback: Julian

Geef een reactie