That’s what fans are for|Op jacht…

MCDCOOF EC169Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Reden genoeg om Carol te vragen zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carol’s verhalen twijfel je geen seconde meer en meldt jij je meteen aan…. En dat vinden we hartstikke gezellig!

Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet. Verder lezen →

 

Ben d’r weer. Na een super lange blog vakantie.  Mijn buitenlandse vakantie was helaas aanzienlijk korter maar wel heerlijk. Huis en hond waren achtergelaten in de handen van de kinderen en wij verloren ons in boeken lezen, eten, drinken, leuke plekjes bezoeken en niets doen en van dat alles deden we veel…heel veel. Maar aan alles komt een eind he. Toen we thuiskwamen was er niemand. Zelfs de hond niet. Huiverend opende ik de deur. Had ik het zo koud dan? Nou en of! Het was hier prachtig weer hoor. Voor Nederlandse begrippen. Maar het haalde het niet bij de 28 graden van de afgelopen 3 weken. Dus ja, ik had het koud. imageMaar na een foto van wat lege flessen en ‘neehee…geen feest, alleen wat vrienden Mam’ was ik niet een klein beetje maar een heel beetje huiverig voor wat ik aan zou treffen. 

En ik was met stomheid geslagen!

Ik plakte niet aan de vloer vast, het toilet blonk me tegemoet, de keuken was keurig netjes, de vloer gedweild, de (enige) plant leefde nog, de badkamer was hartstikke schoon, er waren boodschappen gedaan, er lag een flesje wijn koud en er stonden zelfs verse bloemen. Dit was niet normaal. Ik maakte me dan ook even ernstig zorgen om het geestelijk gestel van mijn jongens. Even… Want boven trof ik een berg wasgoed van 3 weken aan en in de bergkast zoveel lege flessen dat een kleine kroegbaas handenwringend een borrel had genomen op een succesvol gedraaide avond. O, en dat flesje wijn in de koelkast? Was over van een feestje. Kijk, zó kende ik ze weer… Mijn bloedjes van kinderen. imageWát een genot. Werkende wifi. Hadden we daar ook. Maar niet vaak. Ik had heel wat in te halen. Nu verwachtte ik van alles maar gepimpte kerstballen zag ik niet aankomen. Dit was dus op 1 oktober. Ik had nog geen pepernoot op en jullie zaten al ballen te pimpen. Maar je moet er wel vlot bij zijn natuurlijk en dat was maar goed ook want het wildseizoen barstte letterlijk los en er werd meteen geen bal meer gedaan.  Onze favoriete winkelketen had namelijk eindelijk de hertenkoppen weer. Nou ja, die móet je hebben natuurlijk want ze zijn hot! En zó leuk.  En meteen aan de muur ermee, hoewel ze toch echt voor de kerst ingekocht zijn. Samen met de, ach we zijn er nu toch, meteen maar ingeslagen kerstballen, rendiertjes en waxinelichtjes. De jacht was geopend. En hóe. Want de beestjes waren nog niet uit de doos of 1 van de dames hier was zo lief ons er op te wijzen dat ze bij een andere leuke winkel Skulls hadden voor een leuk prijsje. En die móet je hebben natuurlijk want ze zijn hot! En zó leuk! Al hoor ik hier in huis de opmerkingen al ” Heeft de hond eindelijk wat gevangen?” 

Maarja, die skulls zijn waarschijnlijk in no-time uitverkocht dus het wordt een soort van missie he. Om er 1 te bemachtigen.  Actie dus! Waar is mijn tas. Mijn sleutels? Mijn sleutels!!! Ah hebbes. Kind, nú even niet zeuren. Schat, laat jij de hond uit? Ik moet rennen. Waarheen? Heel belangrijk, vertel straks!!! Doei!

MCDCOOF EC169

En nét toen we dachten languit op de bank te kunnen, gooide elk zichzelf respecterend handelshuis de vachtjes in het rek en ook die moet je hebben natuurlijk. En om het geheel af te maken zitten nu ook die zo ontzéttend gave cottonballs inmiddels óveral in het assortiment. Had ik al gezegd dat je die eigenlijk móet hebben?

Ik shop ook graag, héél graag. Maar dit is een uitputtingsslag zo.  Heb je eindelijk alles in huis, kun je gaan genieten, vallen je ogen dicht.  Of moet je blaren prikken. Ik heb jullie dus lekker vanaf de bank gevolgd. 

image

Ik shop niet meer. Nog niet voor een gloeilamp. Met reden! En omdat het niet meer mag… ook dat. Ons huis moet namelijk leger en die kans is gering als je mij los laat in een Action, of een Hema, of een Kwantum of een Karwei. Want ook die winkels worden steeds leuker. Moet zeggen, ik word momenteel al blij van het Kruidvat maar misschien zijn dat afkickverschijnselen. Maar ik mag dus van mijn überverstandige wederhelft niets meer kopen omdat wij samen ook op jacht zijn. Wij hebben namelijk de jacht geopend op een appartement. En dan is het niet handig als ik van alles het huis in sleep, snap ik. Maar om nou meteen alles eruit te willen gooien… Ik lag net lekker, in mijn niet zo stylish verantwoorde zoals ze dat hier in huis noemen ‘tokkie outfit’ met dekentje en hond op de bank voor de tv, zegt ie opeens…. 

” Zeg, heb jij al eens bedacht wat er allemaal weg kan?”

Weg kan? 

‘Ja, die kast bijvoorbeeld.Mijn gigagrote-zo-zalig-rommel-verslindende kast? (Oké, je opent hem met gevaar voor eigen leven want er zóu het één en ander uit kunnen vallen maar… ) Die kast kan écht niet weg.  Die krijgt gewoon een verfje. 

En, vind hij, die stapel versleten koffers kan ook wel weg. Hee, die zijn niet versleten maar prachtig oud. Dat heet, geloof ik, vintage. Trouwens, daar zitten toevallig wel al jouw cd’s in, mijnheertje.  Oei…. Bespeur ik enige irritatie bij mijn lief?

‘Kan dan op zijn minst die dekenkist eruit?’ Natuurlijk niet, daar zitten de kerstballen in. O en weet je nog, dat ik die kocht in dat leuke kleine winkeltje en dat mijn oude autootje helemaal achterover hing toen en…. 

‘Carol,   Dit    past     nooit     allemaal    in    een    appartement. 

Je moet echt dingen weg gaan doen.’

Oké, oké, Je hebt helemaal gelijk.      Zeg, die bank van jou he…

Natuurlijk heeft ie gelijk, hoe irritant ook. Dus ik koop braaf niets. Hoef ik het ook niet mee te verhuizen. Hoewel…misschien toch zo’n snoertje van die cottonballs? Éentje maar. Kan ze altijd stiekem in de kerstboom hangen. Ziet ie vast niet. Hoewel ze leuker zijn aan zo’n laddertje natuurlijk. Iemand enig idee wie dat in de aanbieding heeft? En een extra vachtje, voor de hond. Vind ie zo lekker, de schat. En die ene gave lamp die ik al zolang wil, hebben ze met 20 procent korting deze week. Dus slim om die wel nu te halen he? Toch? Vraag ik hem wel voor kerst, onder de boom.  image

Ondertussen koop ik niks, maak geen sfeervolle hoekjes en pimp ook geen ballen maar surf ik me suf. Facebook, Pinterest, Instagram en natuurlijk Funda. Ik heb inmiddels zo’n 2436 foto’s opgeslagen, 14 borden volgepind en volg ik-weet-niet-hoeveel blogs want het lijkt me nou zo leuk om ook eens, heel even maar, te kunnen zeggen dat ik STYLE heb. In huis dan. De één heeft dit, de ander dat en ik heb nog steeds van alles wat. En ik wordt er geen zier wijzer van. Vind gewoon teveel leuk.

Denk dat ik maar een vakantie ga boeken, ben er aan toe.  

En op alvast, want dat komt toch echt eerst, een fijne Sinterklaas avond zeg ik

Cheers! 

image

 

Carol

Ps. Niets, maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is bekritiserend of neerbuigend bedoeld

Update.

Cottonballs? (cottonball lights) Niet gekocht, verstandig he?

Vachtje? Uitverkocht.

Lamp? Gekocht! Moet voor straf nog écht onder de kerstboom óók. Grrrr

cottonballs 66Aanstaande woensdag 11 november om 16 uur kun je op Huisjekijken.com zien hoe je zo'n leuke slinger van cottonball lights zelf kunt maken. Noteer in je agenda!
 | redactie
OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie