Ninneke’s Corner Culinair | Merengue gebakjes

 

MWSnap130Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Dit recept kun je zelf makkelijk bewaren door rechts op de afbeelding te klikken. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 3 kaarten.

Heerlijk om rest eiwitten te verwerken

Merengue gebakjes

column geuren en kleuren palet 055-1

Zalig

Ik ben niet van de weg gooi.Ik tracht zoveel mogelijk alles te verwerken.Heb ik eiwitten over,zal ik die ook steeds proberen te verwerken.Dus als ik eens advocaat maak of aardappelpuree,dan heb ik eiwitten over.Dit is zo een recept om eiwitten te verwerken.Pluspunt het is heerlijk.Gewoonlijk aan al wat heerlijk is,zijn ook soms minpunten gebonden.Ja de calorieën ,die kunnen tellen.Maar als je maar af en toe zondigt,dan zal het heus zo geen vaart lopen.Je kan de merengue zelf op voorhand maken.Kan enkele dagen zelfs.Bewaar ze tot verdere verwerking in goed afgesloten doos.We gaan vandaag merengue gebakjes maken;Ook wel Astrid gebakjes genoemd. ( althans in België toch )

Wat heb je nodig

Eiwitten en griessuiker voor de merengue. De verhouding is steeds dubbel zoveel suiker als eiwitten.Dus als je 250 gr eiwitten hebt,dan heb je 500 gr fijne griessuiker nodig.

Bereiding,klop de eiwitten,met de suiker goed stijf,tot het echt in pieken staat.De suiker moet goed opgelost zijn.Het beslag glanzen.Je kan eventueel op het allerlaatste nog een eetlepel cacaopoeder toevoegen.Voor de kleur en smaak te bepalen.Leg op een bakplaat,bakpapier.Spuit grote toeven van het beslag.In rond draaiende beweging.Met behulp van spuitzak,met spuitmond met wijde gekartelde opening.Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven op 90 ° 2 tot 3 uur.Laat de ovendeur wel wat open staan zodat de lucht kan ontsnappen.Het is de bedoeling dat ze goed kunnen uitdrogen.Het ligt er ook een beetje aan welke oven je hebt.Soms is het beter de temperatuur zelfs nog lager te houden op 50° a 60 °,maar dan een 4 a 5 uur te bakken.Je moet het zelf wat in de gaten houden.Als je je oven goed kent,word het een makkie.Als de merengue goed droog is.Haal ze uit de oven en laat afkoelen op taartrooster.Bewaar tot verdere afwerking.

Wat heb je verder nog nodig voor de gebakjes

Slagroom

poedersuiker

chocoladevlokken

vers fruit naar believen

Bereiding:Neem de merengue,je hebt er steeds 2 nodig voor een gebakje te maken.Snij eventueel vanboven het puntje eraf;Zodoende je een vlakker deel krijgt.Strooi in een diep bord,de chocoladevlokken,zet even opzij.Klop vervolgens de slagroom op met de poedersuiker.Neem dan een merengue.Smeer er boven op wat slagroom.Druk dan er een tweede merengue bovenop.Nu neem je het zo vast,dat onderkant en bovenkant tussen je vingers geklemd zit.Nu kan je de zijkanten bestrijken met slagroom.Draai dan door de chocoladevlokken in het bord.Dat is de makkelijkst manier om de zijkanten,mooi bedekt te krijgen met chocolade.Zet het gebakje voorzichtig neer.Werk ze zo verder tot alles merengue hun zij laagje hebben.Doe dan wat opgeklopte slagroom in spuitzak en werk de bovenkant mooi af.Doe er wat plakjes aardbeien op of ander vers fruit.Gemengd kan ook natuurlijk.En je gebakje is af.

column geuren en kleuren palet 050-1

Later worden dit heerlijke gebakjes

column geuren en kleuren palet 051-1

Toefje slagroom tussen 2 merengue

column geuren en kleuren palet 053-1

Afgewerkt met chocolade en aardbeien

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook/Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie