Kei Gemakkelijk | kaarsjes in eierschaal

Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!
pastel eierschaal kaarsjes bewerkt

Kaarsjes in eieren zijn niet alleen leuk met Pasen. Je kunt hier allerlei variaties op bedenken.

Benodigdheden: naald, eieren, azijn, voedingskleurstof, eierdoos, 2 pannen (medium en klein), kaarsenwas of paraffine, kleurpillen, lonten, trechter.

Prik met de naald een gaatje in het ei. Vergroot het gaatje vervolgens en giet het eierstruif in een schaaltje (kun je naderhand weer een lekker eitje van bakken). Haal nu de eierschaal voor 1/3 deel weg en maak de binnenkant van het ei goed schoon met azijn.

Verf nu het ei met behulp van de voedingskleurstof. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

Vul een pannetje met water en plaats hier het (kleinere) pannetje in. In het kleine pannetje gaat de kaarsenwas of paraffine en de kleurpillen. Verwarm deze op het fornuis via de zgn. au bain marie methode.

Knip ondertussen lontjes van ongeveer 10 cm. Plet één uiteinde van het lontje en plak deze vervolgens met een beetje gesmolten kaarsenwas in de eierschaal vast.

martha steward gekleurde eierdop 2 bewerkt

Als de kaarsenwas of paraffine en de kleurpillen gesmolten en vermengd zijn, giet je het mengsel met behulp van een trechter in de eierschaal. Let er wel even op dat het lontje mooi rechtop blijft staan. Nu moet het kaarsje minstens twee uur uitharden. Eventueel kun je het lontje nog iets bijknippen want als de lont langer dan 5 mm is, dan kan deze gaan walmen.

Voordat je het kaarsje aansteekt, is het leuk om het in een mooi eierdopje te plaatsen.martha steward gekleurde eierdop bewerkt

Veel plezier!!

Bron: Martha Stewart

Voor nóg meer Paasinspiratie kijk je HIER

Alle DIY’s uit de rubriek Kei Gemakkelijk staan HIER bij elkaar, da’s ook Kei Gemakkelijk, toch? ;)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie