Ninneke’s Corner | Decoratie ballen maken om mee te decoreren

column decoratiebollen eekhoorn A  (14)Ik ben Jeannine.  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke eekhoorns.

Ik haal deze keer wat eekhoorns erbij om te decoreren!

Decoratie ballen maken om mee te decoreren.

column decoratiebollen eekhoorn A  (7)

Tray met winterse gezelligheid.

Omdat ik dol van eekhoorns ben,kon het ook niet uitblijven,aan de slag te gaan te decoreren met eekhoorns.Geen echte uiteraard.Maar eekhoorn print.Al voor de winterse gezelligheid.Naar de kerst toe groeiend.Heb in het verleden deze methode al herhaaldelijk gehanteerd.Maar vind dit zo leuk.Omdat je allerlei mooie afbeeldingen tegenkomt.Je kan aanvullen steeds met wat anders.In een verscheidenheid van aanbreng.Hoe je het naar voren brengt.Of het nu in een schaal is , of op een tray,een etagère,kelken.Het is steeds net even anders in het daglicht gezet.Met kerst in gedachten,is het ook een leuk idee,er kersthangers van te maken in de boom.Bevestig dan een touwtje aan de ballen.Hang ze bij in de kerstboom.Aan een guirlande,met wat dennenappels.Alles is mogelijk.Woon je in een bosrijke omgeving?Heb je ook van die eekhoorn vriendjes trouw op bezoek.Dan kun je deze bollen ook het hele jaar wel gebruiken.Verschuiven,steeds weer anders te gebruiken.Vorig jaar maakte in die met de hertenprent op.Die liggen ook nog steeds gepresenteerd in grote glazen windlichten.Of je kan ze combineren.Nu met een knipoog naar mijn olijke bende pluimstaarten,dus deze decoratie ballen.

column decoratiebollen eekhoorn A  (6)

In een etagère

column decoratiebollen eekhoorn A  (10)

Met wat houten decoratie ballen erbij

column decoratiebollen eekhoorn A  (13)

Leuk toch

column decoratiebollen eekhoorn A  (14)

Gezellig

Voor diegene die deze methode nog niet moesten kennen.Gewoon piepschuimballen beplakken met stukjes servet.Eerst schilder je de ballen in een kleur.Die zowat de kleur van de servet benadert.Steek eerst de ballen op saté prikkers.Dan gaat het schilderen en achteraf beplakken makkelijk.Trek eerst de bovenste laag van de servet eraf.Die ga je je gebruiken.Een servet bestaat uit drie lagen.Knip dan de stukken uit de servet,die je er gaat op kleven.Maak wat behanglijm aan.Je hoeft echt niet veel te maken.Kleef de stukjes servet op de bal.Laat ze drogen op de houten prikker.Zet deze in een vaas met wat zand.Tijdens het drogen,af en toe voorzichtig aandrukken.Als ze goed droog zijn,voorzichtig van de prikker halen.Laat nu je talent je fantasie maar de vrije loop.Decoreer naar je smaak,je believen.

column geuren en kleuren palet 002

Ready set go

column decoratiebollen eekhoorn A  (1)

Beplakt

column decoratiebollen eekhoorn A  (7)

Aanvullend met wat dennenappels,dennentakken,krijg je al iets moois gepresenteerd.

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie