BUITEN | #pompoentaart

Christel, trotse moeder van drie kids, passie voor fotograferen en koken, hou van buiten zijn, creatieve uitspattingen en genietmomentjes, liefhebber van verse muntthee, zelfgebakken koekjes en witte chocola.

Een donderdagmiddag, de kids zijn uit school, tijd voor een wandeling door het park. Een beetje fris, niet te koud, niet te warm, eigenlijk gewoon precies goed. Blaadjes op de grond, nat geregend, een zonnetje die door de bomen schijnt, heerlijk, genieten in overtreffende trap! De meiden stampen door de plassen modder, gelukkig met regenlaarzen aan, een net gevonden stok in de hand en lopen maar. Demonstratief gaan de de stokken heen en weer, de voeten op en neer en wordt er hardop op commando ‘1, 2, 3, 4!’ geteld.

 Collage2c

Het is herfst, natuurlijk, het is alweer een paar weken herfst, maar nú, nu is het voor mij echt herfst! Ik hou van de herfst! Ik hou van deze warme kleuren, ik hou van deze heerlijke frisheid, ik hou van het knusse samenzijn tijdens een herfstwandeling.

Oh, en…. omdat ik zo van de herfst hou, hou ik ook enorm van… pompoenen! Ja, echt, ik vind ze mooi van kleur en heerlijk om te eten. Nu we weer thuis zijn van de wandeling duik ik meteen de keuken in en gebruik ik de flespompoen die we laatst gekocht hebben. Als afsluiting van deze gezellige herfstmiddag zullen we vanavond een heerlijk stukje pompoentaart gaan eten.

Wat heb je nodig?

5 Plakjes bladerdeeg

Halve flespompoen

1 dl slagroom

4 eieren (M)

100 gram walnoten

100 gram Goudse kaas in blokjes

Provençaalse kruiden, peper en zout

En nu?

Zet de oven alvast aan op 180 graden.

Verdeel de plakjes bladerdeeg over de ronde bakvorm. Soms een beetje puzzelen, maar dan lukt het aardig en zijn alle plekjes bedekt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Verwijderd de schil van de flespompoen, snijdt de flespompoen in blokjes en leg deze stukjes in de bakvorm over het bladerdeeg. 

Maak de walnoten iets kleiner en verdeel ook deze tussen de blokjes flespompoen in de bakvorm.

Maak een mengsel van de slagroom, de eieren, Provençaalse kruiden, peper en zout. Giet dit mengsel in de bakvorm, over de blokjes flespompoen en walnoten.

Snijdt de Goudse kaas ook in blokjes en verdeel ook dit in de bakvorm.

Zet de bakvorm in de oven en laat de taart ongeveer 45 minuten bakken. Haal ‘m daarna niet meteen uit de oven, maar laat het geheel nog even een kwartiertje staan met de ovendeur open.

Laat de taart goed afkoelen en haal ‘m dan voorzichtig uit de vorm.

Wil je deze pompoentaart lactose-vrij maken? Gebruik dan niet de roomboter-bladerdeeg, maar die van margarine, de goedkope variant. De slagroom vervang je door amandelmelk en de kaas laat je weg. Makkelijk!

Wij gaan deze gezellige herfstdag smakelijk afsluiten, jullie ook? Geniet ervan!

 

Wil je meer blogs van mij lezen? Neem dan een kijkje op BUITEN.

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “BUITEN | #pompoentaart

  1. Pinkback: ricardo

  2. Pinkback: Christopher

Geef een reactie