Ninneke’s Corner Culinair | Boerenmeisjes

MWSnap142Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Dit recept kun je zelf makkelijk bewaren door rechts op de afbeelding te klikken. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 2 kaarten.

We hadden al de jongens,nu komen de meisjes aan bod!

Boerenmeisjes

column boerenmeisjes A (5)

Heerlijk

De boerenjongens hebben we al voorbij zien komen.Niet op klompen of met rode sjaal met witte stippen.Maar heb het over de drank,met rozijnen.Omdat het een beetje zielig is de jongens geen date te verzorgen.Halen we nu de meisjes erbij.En wel boerenmeisjes,met abrikozen.Dan voelen ze zich niet minderwaardig.Nu ze ook in de kijker worden gezet.Gesmaakt zullen worden.De smaak zit goed,het is heerlijk.Zalig lepelen van het goedje hmm.

column boerenmeisjes A (3)

aanvallen

 

Wat heb je nodig

4 dl water

200 gr gedroogde abrikozen

250 gr kandijsuiker

schil van halve citroen

500 ml brandewijn

Bereiding;Spoel een grote weckpot met wijde hals,goed schoon onder heet water.Of steriliseer de pot.Spoel de abrikozen.Vul een grote hoge pan met het water.Doe er de abrikozen bij.Vervolgens de suiker.Laat dit gedurende 24 uur weken.Zet dan de pan op het vuur.Laat de abrikozen zachtjes 5 minuten wellen.Niet koken,dus zacht tot middelmatig vuur onder de pan.Schep de abrikozen in de grote weckpot.Laat het vocht enkele minuten inkoken.Laat het suikerwater afkoelen.Giet over de abrikozen.Doe de halve schil citroen erbij,alsook de brandewijn.Sluit de pot goed af.Zet de pot in donkere koele plaats.Wacht een zestal weken,voor te consumeren.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie