Ninneke’s Corner Culinair | Ovenschotel met gehakt

MWSnap144Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Dit recept kun je zelf makkelijk bewaren door rechts op de afbeelding te klikken. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 2 kaarten.

Alles uit één schotel dampend de tafel op!

Ovenschotel met gehakt

column eenvoud als tafelaankleding 108-1-2

heerlijk

 

Opzij,opzij opgepast het is heet.We serveren een heerlijk dampende ovenschotel met gehakt.Lekker alles ineen uit één schotel.Groenten,aardappelen en vlees.Gewone stevige kost.

Wat heb je nodig

1,200 kg half om half gehakt (rund-varken)

bloemige aardappelen

3 uien

3 knoflookteentjes

800 gr tomatenstukjes uit blik

300 ml rundbouillon

curyypoeder

gedroogde oregano

peper

zout

750 gr champignons

Paneermeel

wat boter .

Bereiding: Snipper de uien fijn.Stoof deze glazig in grote pot met wat boter.Pers de knoflook erboven uit. Laat even mee stoven.Bak het gehakt erbij rul.Kruid met goed wat curry poeder,oregano,peper en beetje zout.Doe er de tomatenstukjes bij en de bouillon.Laat op zacht vuur pruttelen,tot het meeste van het vocht verdampt is.Schil ondertussen de aardappelen.Kook ze gaar en maak er aardappelpuree van. Maak de champignons schoon.Snij ze in plakjes.Stoof de Champignons zacht in een pan met wat boter.Kruid deze met peper.Vet een ovenschaal in met boter.Doe het gehaktmengsel in de schotel.Daar bovenop de champignons.Bedek dan met de aardappelpuree.Strooi er paneermeel over.Verdeel er wat kleine vlokjes boter over.Laat even gratineren voor een kostje onder de gril.Laat de schotel goed doorwarmen in een hete oven van 185 °.

column eenvoud als tafelaankleding 002-1

Klaar om in de oven te zetten

column eenvoud als tafelaankleding 006-1-1

Lekker

column eenvoud als tafelaankleding 108-1-2

Jammie

 

Lust je geen champignons?Is ook lekker met spinazie er tussen.Spoel dan de verse spinazie schoon.Stoof eventjes in klontje boter zacht.Kruid met nootmuskaat,peper en zout.Doe dit dan als tussenlaag in de schotel.

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie