Vestywo | Sinterklaas-Feest in een VW busje

DSC06086Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met je delen doormiddel van Tips & Tricks op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik je mag inspireren. Vandaag laat ik je zien hoe je met een leuk VW-Busje een leuke DIY kunt maken voor sinterklaas,..

..nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. Heel wat mensen vieren dan Sinterklaas. Eigenlijk doen wij daar zelf niks mee, maar toch vind ik het leuk om er een blog over te maken voor jou op Huisje Kijken. Dit keer is het eigenlijk een blog waarnaar je samen met je kinderen, nichtjes/neefjes, buurmeisje/buurjongetje lekker aan de slag kunt gaan.

1

Voor de foto`s heb ik een gezellig sfeertje neergezet. Eigenlijk een straatje met echte huisje, waarin de kaarsjes branden en de rook uit de schoorsteen omhoog kringelt. De liedjes van de Sint hoor je zachtjes buiten en binnen is het heel gezellig. De straten zijn van pepernoot-stenen en zo nu en dan moet je uitkijken dat je niet over een snoepje struikelt.

2

Het vw-busje kun je zelf maken, voor jou heb ik speciaal een Huisje Kijken en een Vestywo-versie gemaakt, die je kunt downloaden door op deze linken te klikken; Huisje Kijken VW Bus & Vestywo VW Bus

Wat ga je doen?

  • Je print het busje op wit papier
  • Je kleurt het busje mooi in met stiften of strooi glitters erover, pak een kwast en verf erbij, leef je lekker uit op het busje. :)
  • Prik met een prikpen de deur van het busje open, zodat je daar eventueel een klein presentje of pepernoten in kan stoppen (als je dit niet wilt dan houd je het deurtje dicht en sla je deze stap over).
  • Knip het busje uit en geef aan allebei de kanten van het busje (in het witte vlakje, wat onder het busje komt) een knip met de schaar.
  • Vouw het busje op alle lijnen, zodat het busje flexibel is om te vouwen.
  • Vouw eerst de onderkant van het busje in elkaar en dan de rest.
  • Plak de zijkanten vast aan de voor- en achterkant van het busje met een beetje lijm.

3

Zoals je ziet heb ik het kenteken van HK en Vestywo gebruikt, origineel hé?!

Misschien heb je geen idee wat je met het busje moet doen, daar heb ik een leuk idee op bedacht. Er zijn vast kinderen die geen Sinterklaas vieren, maar die dit wel graag willen. Stop in het busje een klein presentje of een zakje pepernoten en geef deze aan dit kindje, zo heeft hij/zij ook een mooie Sinterklaas met een cadeautje!

Ik wens je een fijne Sinterklaas en de volgende blog gaat over de KERST,..dat is echt mijn dingetje! Mooie gedekte tafels, kaarsen aan, oh..zin in!

Tot de volgende keer hopen we weer!

Lieve-Groetjes,

Verie

Ps. Verie houd ook een blog bij genaamd Vestywo, neem een kijkje op haar weblog door op deze link te klikken; Vestywo

OVER Verie
Verie

Hoi, mijn naam is Verie, 20+ en heel creatief. Het laatste wil ik met jullie delen doormiddel van ‘tips & tricks’ op woon-, tuin-, kids- en DIY-gebied. Ik hoop dat ik jullie mag inspireren.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie