Dit is mijn passie | Alexandra Klimas

In de rubriek ‘Dit is mijn passie’ proberen we jou te laten zien hoe mensen elkaar inspireren, een ‘happy feeling’ geven. Simpelweg door te doen waar ze goed in zijn! Alexandra Klimas schildert met een missie en niet onverdienstelijk. Al vele galeriën exposeerden haar werk en ook Londen weet wie zij is. Dit is de passie van … Alexandra!
 
gesponsorde blogpost
WEB_Alexandra_Klimas_Annette_60x80_cm_oil_on_canvas
Ik schilder met een missie.
De koe verdwijnt namelijk langzaam uit het Nederlandse landschap en over een paar jaar komen we ook de koe niet meer tegen tijdens een ritje over het platteland. Zo ontstaat langzaam een situatie waarin Nederlandse kinderen nog nooit een varken hebben gezien en ook niet meer weten waar de melk eigenlijk vandaan komt.
WEB_Alexandra_Klimas_ Elsebetje_40x50_cm_oli_on_canvasGelukkig is het tegenwoordig wel al mogelijk om melk te kopen van ‘weidekoeien’, maar gaat dat het traditionele Nederlandse landschapsbeeld terugbrengen? Met mijn schilderijen krijgen mensen in ieder geval de kans om weer aandachtig te kijken naar deze mooie dieren, die toch een soort belichaming zijn van oerhollandse boeren eenvoud en rust.
WEB_Alexandra_Klimas_Anneke_en_Adriana_75x115_cm_oil_on_canvas
De dieren die ik portretteer ken ik allemaal “persoonlijk”.  Ik weet niet alleen de naam, maar ook het karakter.
WEB_Alexandra_Klimas_Claire_ II_100x80_cm_oil_on_canvas
De afgelopen jaren heb ik succesvol geëxposeerd in Amsterdam, maar ook bij toonaangevende kunstbeurzen zoals de PAN, Art Breda etc. Ook exposeer ik regelmatig in Engeland o.a. London.
WEB_Alexandra_Klimas_Clarabel_80x60_cm_oli_on_canvas
Mijn olieverfschilderijen zijn zo gedetailleerd; ik werk regelmatig met een kwast met één of twee haren…
WEB_Alexandra_Klimas_Paulintje_60x100_cm_oil_on_canvas
Je bent van harte welkom om Alexandra’s solo expositie te bezoeken. Haar nieuwste werk  is op dit moment te zien bij Galerie Patries van Dorst en is daar nog te bewonderen tot en met zondag 10 januari 2016.
Voor meer informatie kun je haar website bezoeken of haar Facebookpagina.


				
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie