Art de la Fleur | krans van dennenappels

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10808200_945240138838838_1457558281_nAngelique laat je wekelijks van haar prachtigste bloem- en groencreaties genieten. Ook laat ze regelmatig stap voor stap zien hoe je ook zelf de mooiste decoraties kunt maken…   

Deze week mocht ik een prachtig restaurant inrichten voor de Kerst , het is nog niet af maar het is dan ook nog wat vroeg voor het verse groen. Maar omdat het natuurlijk wel heel sfeervol en warm staat is de eerste stap richting de Kerst alvast gemaakt. Voor aan de voordeur maakte ik deze krans , ik had deze week al beloofd op de fanpagina’s om deze krans stap voor stap uit te leggen. Dus bij deze. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz10808200_945240138838838_1457558281_n Hij ziet er best ingewikkeld uit maar valt eigenlijk wel mee , geduld en tijd zijn het belangrijkste op de materialen na natuurlijk.

Benodigdheden :

ijzeren ring

Wikkeldraad op klosje

Minimaal 50 Dennenappels

2 takken met bordeaux-rode bes ( Action )

1 bosje Eucalypthus met bes

Ijzertang , snoeischaar en gewone schaar.

Mooi bordeauxrood lint ongeveer 2 meterkrans blog 28 nov Ik ben begonnen met een ijzeren ring. De maat kun je zelf bepalen qua doorsnee. Ik heb een ring van 25 cm genomen. Daarna heb ik de dennenappels klaar gelegd en op draad gezet;  schrik niet tussen de en 50 en 55 dennenappels had ik wel nodig. Dennenappels zet je als volgt op draad : knip een stuk wikkeldraad van ongeveer 15 a 20 cm per dennenappel, trek de draad aan de onderkant van de dennenappel horizontaal er doorheen tot de helft van de draad. Draai dan de Dennenappel zodat de twee draden samen 1 draad wordt . ( Een geduldig en tijdrovend karweitje ) zzzzzzzzzzzzzzzzzv12866_2 Dan is het tijd om de dennenappels op de ring vast te maken , dit gaat vrij eenvoudig de draad van de dennenappel gewoon on de ring heen draaien. De draad mag strak zitten maar de dennenappel moet minimaal 5 cm ruimte hebben zodat er een losse krans ontstaat. ( Hier hebben we het stukje geduld ) Het mag er best los en rommelig uitzien de dennenappels kun je nog alle kanten opvouwen en duwen om de krans mooi in vorm te krijgen.

Als laatste heb ik de bessentakken wat kleiner geknipt. En ook de Eucalypthus op maat gemaakt. Je kunt het er los tussen ‘ proppen’ maar als je zeker wilt zijn dat het goed blijft zitten ook weer even met een wikkeldraadje vast zetten.

Een mooie strik maak je van ongeveer 0,75 cm lint en de rest van het lint kun je gebruiken om de krans op te hangen. Als het goed is heb je nu een prachtige, wat rommelige gedeeltelijk houdbare kerstkrans. Mocht er iets niet duidelijk zijn kunt u het altijd aan me vragen , hieronder in een reactie maar natuurlijk ook op de fan pagina’s van Huisje kijken , op facebook je kunt me dan gewoon in de vraag taggen.

Mocht je het gaan proberen heel veel succes !!

De Rozen !! Angelique

SONY DSC

GERELATEERDE ARTIKELEN

Een reactie op “Art de la Fleur | krans van dennenappels

Geef een reactie