In de Suite binnenkijken bij de redactie deel 4 | kinderkamer met muurschildering en #DIY kastje!

foto 2

 

Onze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde tot een paleisje. In haar werkplaats aan huis ontwerpt en maakt ze woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over haar werk in de werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt…

Onlangs liet Sandra de metamorfose van de hal zien en twee weken geleden de grote-meiden-kamer van dochter Fleur.

Ook de kamer ensuite zag je al voorbij komen. Vandaag zie je de metamorfose van de slaapkamer van haar jongste zoon, Pim. Van de vijf kamers op de bovenverdieping is er eentje voor Pim. Pims grote passie is alles dat met verkeer, atlassen, wegen, vakanties en routes plannen te maken heeft. En dat is op zijn kamer terug te zien. In de basis is de kamer licht. De vloer is hetzelfde als op de hele bovenverdieping. Deze is bij de intrek in de woning in 2011 grondig geschuurd en opnieuw in de blanke lak gezet.

DSC04825

Een van de muren is in een matte tint geverfd: Histor Zwaluw. De andere muren zijn licht: Histor Noot. Op de muur waar het gezellige kleine raampje zich bevindt, is een leuk motiefje geschilderd. Eerst opgezet met heel dun potlood, daarna ingekleurd met acrylverf. Als accentkleur is geel gebruikt.

kamer pim1kamer pim2DSC04859De kleine ruimte tussen het pilaartje en de muur is benut door kleine plankjes waar Pim zijn favoriete ‘Dolfje Weerwolfje’-boeken kwijt kan. Een klein plantentafeltje is ook in de accentkleur geverfd en doet dienst als nachttafeltje.

Het stoere bureautje en het bed werden door Pims opa gemaakt.

20151126_104835_HDR

20151126_105318_HDR

De stoere scheepslamp past in het geheel. Stoer!

20151126_104743_HDR

Oma schilderde een Kuifje watervliegtuig op de muur.

20151126_105333_HDR

20151126_105341_HDR Om alle verworven landkaarten, reisboeken, routekaarten, entreebewijzen, atlassen en nog meer reisbescheiden op te bergen, maakte ik een speciaal reiskastje voor hem. Dit kun je gemakkelijk zelf maken! Zo ga je te werk:

Ik gebruikte een open vakkenkastje. Je kunt ieder kastje gebruiken dat je ‘over’ hebt. Ik scheurde landkaarten die niet meer gebruikt werden in stukken en smeerde ze in met behanglijm. Ik beplakte het kastje helemaal en ging er nog eens met ModPodge (hobbyzaak) in. Je kunt er ook nog eens met behanglijm overheen gaan of met een blanke vernis. Onder het kastje maakte ik wieltjes. Dat is makkelijker met poetsen…
kamer pim3
20151126_105122_HDROok het prik- en krijtbord dat naast het bureautje hangt maak je gemakkelijk zelf: een gedeelte van een plank verf je in krijtbordenverf. Een ander gedeelte beplak je met tempex en overtrek je met de stof van een oud T-shirt. Evt maak je er een vakje op van ander stof of het borstzakje van een oud overhemd. Dit alles omlijst je met latjes voor een mooie afwerking. Ik hing nog klemmetjes op het krijtgedeelte.
20151126_104858_HDR
Geïnspireerd geraakt?
De volgende keer laat ik je de keuken zien.

Groetjes, Sandra

Sandra ontwerpt en maakt oud-hollandse woonaccessoires die ook in de Huisjekijken Webwinkelstraat worden verkocht onder de naam In de Suite. Ook kun je haar volgen op Facebook of bezoek haar website.

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie