Huisjekijken Extra | lowbudget miniboompje

Voor deze miniboompjes hoef je niet naar de winkel; de meeste materialen heb je in je huis en in je tuin, of in het park en gewoon op de stoep. Deze miniboompjes bestaan namelijk voornamelijk uit herfstbladeren. En hoe grilliger, hoe leuker!

kerstboompjes 001

Wat heb je nodig?

– korte stukjes boomstam; de dikte en hoogte bepaal je zelf. Boor een heel klein gaatje waar een sateprikker in past

– satéprikkers (lang) per boompje 1

– bladeren uit de natuur; grote en kleine.

– evt; een kleine kerstboomhanger in de vorm van een ster om bovenop het boompje te steken

– evt; spuitsneeuw

 

Here we go…

Ik heb helaas geen recente foto, deze foto heb ik even geknipt uit het fotojaarboek van vorig jaar toen ik deze boompjes heb gemaakt. Ik ga ze wel weer maken, maar heb helaas nog geen tijd gehad… Gelukkig kun je deze DIY goed zelf maken zonder al te veel instructiefoto’s:

Zet de satéprikker in je boomstammetje. Zorg dat je een stammetje hebt dat goed blijft staan. Ik heb een puntje lijm aan de prikker gedaan. De spitse punt van de prikker laat je omhoog wijzen.

Je gaat nu de herfstbladeren aan de prikker rijgen; je begint met de grote bladeren. Deze vormen de onderkant van je boompje. Werk ‘losjes’ en werk naar boven spits toe. Dit rommelige en losse effect kun je nog versterken door de bladeren niet allemaal netjes in het midden op de prikker te rijgen, maar ook eens ietsje meer in de zijkant van een blad te prikken.

een heel leuk effect krijg je als je nog steeltjes aan de bladeren laat zitten…

Heb je een kerststerretje voor boven op je boompje, haal dan het hangertje ervan af. Je hebt dan een gaatje in de ster waarmee je hem simpelweg op de prikker zet (evt wat lijm eraan). Nu kun je op de uiteinden van de blaadjes of de steeltjes een heel klein beetje spuitsneeuw spuiten.

Met een groepje van enkele boompjes bij elkaar ziet dit er heel gezellig uit en het is lang houdbaar; indrogen mag!

Sandra | redactie

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie