Ninneke’s Corner Culinair | spinaziesoep

MWSnap146Ik ben Jeannine,  Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn  blogs waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns ….. Vandaag gaan we weer Ninneke’s Corner Culinair.

Dit recept kun je zelf makkelijk bewaren door rechts op de afbeelding te klikken. Je komt dan in de printversie. Dit recept bevat 2 kaarten.

We gaan fors ballen kweken: spinaziesoep!

Spinaziesoep.
Spinazie is nu vers te verkrijgen.Daarom is het nu de moment,zoveel mogelijk van de essentiële mineralen,vitaminen naar binnen te werken.
Of je nu er een spinazie-aardappelpuree van maakt of wat anders.Je bent fan van spinazie of niet.
Spinazie heeft toch wel een speciaal uitgesproken smaak.Maar ik hoe ervan.Deze keer heb ik er een soep van gemaakt.
Smaakt heerlijk maar vraagt wel een goede toevoeging van kruiden.
Wat heb je nodig
1 kg spinazie
1 grote ui
1 grote wortel
5 middelgrote aardappelen
2,5 l rundbouillon.
Zwarte peper
cayenne peper
pili pili
Wat boter
Bereiding: Snipper de ui,stoof deze aan in wat boter.Maak de wortel schoon.Snij deze in plakjes.Voeg bij de ui en laat even mee stoven.Spoel de spinazie schoon.Doe ook in de pot en laat slinken.Doe de aardappels in blokjes erbij.Kruid af met de kruiden.Laat nog even stoven,vooraleer je de bouillon toevoegt.Als de bouillon is toe gevoegd,laat je de soep nog even een 15 minuten pruttelen.Mix de soep door en schenk uit.Smakelijk.
Spinazie soep (15)-1-2-1-1
Lieve groet Jeannine alias Ninneke.
Je kan me ook vinden op facebook: Ninneke’s corner
GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie