Briezietje | Kandelaar en Takkenlamp

 

20151130_094748In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je. Onder de naam Briezietje blogt zij tweewekelijks voor Huisjekijken en zo wist ze met haar blogs al veel van onze lezers te inspireren.

Zo daar zijn we weer, De maand was te kort om alles wat ik nog in mijn hoofd heb te maken. Het is druk en eigenlijk kom ik tijd te kort.

Toch heb ik tussen de bedrijven door nog wat in elkaar kunnen zetten. Zoals een leuke staande kandelaar van 1.50 cm hoog.

Deze heb ik gemaakt van 2 kandelaars en een ijzeren buis. Deze heb ik  aan elkaar / op elkaar bevestigd  en daarna behandeld met Krijtverf, Graphite. Ik heb de kandelaar vast gemaakt op een blackstone tegel die we nog over hadden van de vloer in de hal, zodat hij stevig staat en niet om kan vallen . Ik moet zeggen het staat erg gezellig en omdat er overal in huis stompkaarsen staan en hier een mooie slanke kaars in kan is het ook wel weer elegant.

 

20151113_184037

 

20151113_184048

Omdat ik natuurlijk ook kerstkriebels heb maar het allemaal nog niet echt weet te plaatsen want ik wil dit jaar eens geen grote boom zetten maar een paar kleinere. En dus de decoratie op andere plekken wil hebben zodat het niet te druk word, heb ik de lamp boven de eettafel uit elkaar gehaald. Het was zo’n lamp met een kroonluchter en een zwarte grote kap eromheen. deze kap heb ik verwijderd en Takken in gehangen die ik weer uit de tuin heb gehaald. daar in heb ik een snoer met kerstverlichting gehangen en deze met de lampjes samen op het netstroom aangesloten.

Om de ketting die van plafond naar lamp ging heb ik een mooie donkergrijze lap gedrapeerd zodat het een beetje “aangekleed” is.

20151126_142201

 

20151126_200504

 

20151130_091226

Omdat de kerstlichtjes genoeg licht geven heb ik wat lampjes losgedraaid (voordat het hele dorp verlicht zou zijn :)…)

Verder heb ik nog een bussel takjes met lichtjes en touw omwikkeld en gedecoreerd op de vensterbank in de keuken.

20151130_094748

En natuurlijk staan de kerstdozen klaar in de garage om in te neuzen, van wat ik dit jaar uit ga halen en gebruiken, Ik heb alvast wat groen op de vensterbank geplaatst….. Verder wacht ik tot ik mijn kerstboompjes heb gehaald om verder te decoreren…

Ik wens jullie een super gezellige kersttijd toe met veel decoratieplezier! Ik hoop zelf ook nog vele plaatjes voorbij zien komen! Tot de volgende keer!

 

LIEVE  GROET ,  BRIGITTE

 

OVER Briezietje
Briezietje

In het Zeeuwse Geersdijk woont Brigitte die jullie als vaste blogger mee zal nemen door haar dijkhuis dat ze samen met de liefde van haar leven Edwin, onder handen nam. Verder geeft ze interieurtips en adviezen en deelt ze veel DIY-tips met je.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie