Ninneke’s Corner | Slinger van dennenappels maken

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 105 watermerkIk ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Heb je mooie dennenappels uit het bos gesprokkeld? Vandaag laat ik jullie zien hoe je er een slinger van maakt…

Slinger van dennenappels maken

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 123 watermerk  !!!!!

Mooie slinger om ergens te hangen

Stilaan hunker ik toch al naar kerst de aanloop daar naartoe,maak ik het toch al heel gezellig met wat winterse gezelligheid,die nu al mag uitgestald worden.Dennenappels is zo een dankbaar materiaal om mee te decoreren,nu kun je tijdens wandelingen het jaar door al heel wat dennenappels bijeen sprokkelen,ben je niet zo’n kilometer vreter te voet kan je zo ook wel kopen zo duur zijn ze niet.Ik sprokkel er heel wat bij elkaar tijdens onze frisse neus halen tochtjes,of in onze tuin.Je hebt zo een diversiteit aan dennenappels die uit onze eigen tuin zijn meer lange smalle,die we meebrengen uit Spanje zijn enorm groot,echte joekels zijn dat.In het bos in de omgeving zijn het  meer mooi ronde eerder kleine,met elk soort kun je wel wat moois maken.Nu heb ik er een eenvoudige slinger van gemaakt aan lint om ergens op te hangen.Naarmate we meer richting kerst gaan,kan er bijkomend materiaal bij gevuld worden aan de slinger, belletjes,labels met merry x mas. Zie je het liever van in het begin volumineuzer kun je nu ook al werken met dennentakjes,herfstbladeren,besjes, kleine rolletjes oud papier.Het is maar om een voorbeeld te stellen,ik vind de eenvoud van deze slinger ook al erg mooi op zich.Tegen de feestdagen aan ga ik deze vast ook nog meer kleuraccenten geven.Om deze slinger te maken heb je echt niet veel nodig dennenappels,lint en haakjes met oogjes aan.Ook moet je best beschikken over een lijmpistool,dan kun je de haakjes toch extra vasthechten.Het enige dat je moet doen is zo een haakje in de bovenkant van de dennenappel bevestigen,ik spuit eerst wat lijm erop en draai dan het haakje erin( met schroefdraad).Als de lijm droog is rijg je de dennenappels aan het lint op dezelfde afstand van elkaar.Maak aan de uiteinden met het lint een lus en hang ergens op.Aan je je voordeur,je raam,spiegel,onder een luifel,aan een kast,doorgang wat je prachtig lijkt.

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 087 watermerk !!!!!!!!!!!!

Ook mooi aan een kast

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 105 watermerk

aan een doorgang

column eenvoudig hefststuk,slinger dennenappels  appelstrudel 112 watermerk

Gezellig knus en sfeervol

Rest me nog jullie veel knutsel plezier te wensen

Lieve groeten Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook steeds vinden voor nog meer inspiratie op Facebook: Ninneke’s corner

Meer zelf maken met de beschrijvingen van Jeannine?

klik hier voor decoreren met verouderd papier

klik hier voor bord met opschrift

klik hier voor zelf een placemat maken

klik hier voor zelf een keukenschort maken

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie