Huisjekijken Extra | DIY deurstopper van jute

287667494917802360jTgRA6lhcLeuk om zelf te maken…een handige deurstopper! Je maakt hem van jute dat je zelf bedrukt met een afbeelding die in de sfeer van je huis past. Huisjekijken Extra…Je kunt hem maken van een oude juten zak die je nog hebt liggen maar je kunt jute ook kopen in een hobby- of stoffenzaak. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe groot je je deurstopper gaat maken en of je een horizontale, verticale of misschien wel een vierkante gaat maken. Zorg ervoor dat je net zoveel stof hebt voor de binnenkant. Dat mag gewoon katoen zijn.

Eerst ga je je jute bedrukken; hiervoor heb je textielverf nodig. In het voorbeeld is alleen zwart gebruikt. Dat ziet er erg stoer uit. Natuurlijk staat het je vrij met meerdere kleuren te werken.

Breng de verf aan op je jute. Zorg dat je werkplek goed is bedekt, de verf gaat door de gaatjes…

Als je verf moet drogen kun je alvast de binnenkant van de deurstopper gaan maken. Je maakt een binnenzak van katoen. Naai drie kanten dicht en laat één zijde open. Hierdoor kun je je vulmateriaal toevoegen. Zorg voor zwaar zand dat je bijvoorbeeld eerst nog in een dichtgebonden zak hebt gedaan. De vulzijde kun je dan met de hand dichtnaaien.

Dit doe je ook met de juten buitenkant. Laat eerst een zijde open en voeg de binnenkant toe. Daarna maak je de juten buitenkant dicht. Je deurstopper is nu klaar!

287667494917802360jTgRA6lhc

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie