Ninneke’s Corner | Frozen roses

column bloemstuk in cakevorm 057-1Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…Laat ons eens iets heel aparts de oven in schuiven.

Frozen Roses

column bloemstuk in cakevorm A (21)

Lijkt wel een bevrozen laagje te hebben.

Rozen geef je een mooi jasje,met slechts twee ingrediënten.Namelijk suiker en eiwit.Een suikerlaagje dat het effect heeft of de roos wel gebeten is door de vrieskou.Je kan ze ook zeer lang bewaren op deze manier.Om er mooie decoraties mee te maken.Voor tafel aankleding.Verstopt onder een glazen stolp. Fragiel,teer romantisch.Super makkelijk.Je klopt wat eiwit los in diep bord.Strooit in ander diep bord,hele fijne griessuiker.Haal de rozen eerst één voor één door het eiwit.Dan vervolgens door de suiker.Leg de rozen naast elkaar op rooster.Die je bekleed hebt met bakpapier.Laat de rozen drogen in voorverwarmde oven van een 70 ° voor vier uur.Steek een houten spatel tussen de ovendeur.Zodat het op klein kiertje staat.Dat is bevorderlijk voor het droogproces.Draai de rozen om het uur even op de andere zijde.Check of ze goed droog zijn,na 4 uur.Indien niet laat nog verder in de oven.Als ze droog zijn,neem voorzichtig van de rooster.En laat verder nog even zo uitademen.Vooraleer je ze gaat afdekken onder glazen stolp.Mooi om op je feesttafel mee te versieren.Strooi dan eerst wat kunst sneeuw.Leg de rozen er dan op.

column bloemstuk in cakevorm A (20)

Mooi subtiel op bord

gesuikerde roosjes A  (2)

Voor op de feesttafel

gesuikerde roosjes A  (3)

Frosty pink

column bloemstuk in cakevorm 072-1-2

Als een dierbaar iets onder stolp

column bloemstuk in cakevorm 057-1-2

Gewoon op rieten hart

Column Frozen roses A (4)

In glazen pot

Column Frozen roses A (3)

Verzameling

Column Frozen roses A (2)

In glazen pot met deksel

Column Frozen roses A (1)

Leuk voor op tafel

 

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me steeds vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie