Ninneke’s Corner Culinair | Erwtensoep

MWSnap151Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag weer Ninneke’s Corner Culinair met dit typische wintervoer,zalig om bij te komen na een tijd in de kou te vertoeven.

UIteraard kun je de handige receptenkaart weer downloaden en uitprinten. Klik rechts op de kaart. Dit recept bevat twee kaarten.

Erwtensoep

column erwtensoep A (2)

Lekker met gerookt spek en rookworst in.

Dit is nu zo en soep die je nooit in de zomer maken zal.Echt een soep om heerlijk bij te komen.Na een stevige wandeling.Je handen verkleumd zich opwarmend,aan de tas soep.Zalig genieten is dat.Je voelt de koude zo uit je arme lijf trekken.Lekker met de spekjes erin en de plakjes gerookte worst.

column erwtensoep A (3)

Zalig

 

Wat heb je nodig

Gedroogde spliterwten 500 gram

2 soep prei’s

3 liter rundbouillon

wat boter

peper , zout,cayennepeper

350 gr gerookt spek in reepjes

1 rookworst in plakjes gesneden

column erwtensoep A (1)

Yammie

 

Bereiding:Spoel de spliterwten zorgvuldig onder stromend water.Zet even opzij.Snij de prei in ringetjes en spoel deze ook schoon.Doe in grote pot,klontje boter.Laat deze smelten,stoof hierin de prei zacht.Doe de spliterwten erbij. Roer goed om en laat even mee zo in de pot mee warmen..Doe de bouillon erbij.Het beste is dat je hete bouillon neemt.Anders zetten de erwten zich gemakkelijk vast op de bodem.Kruid af en laat op zacht tot middelmatig vuur een uur tot ander half uur pruttelen.Mix de soep dan door.Terwijl de soep opstaat,kun je het spek krokant bakken in een pan.Als je de soep opdient.Doe je in elk bord wat spek en plakjes worst erin.Lekker met een bruine boterham,met roomboter op,hmmmm.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie