Huisjekijken Extra | DIY Monopolytafel

monopoly-table-02Spelletjesmiddag? Monopoly neemt altijd best veel plek in beslag en ieder wil graag aan één zijde van het speelbord zitten. Heb je net je geld geteld en half onder het speelbord geschoven, schuift er iemand met het bord… Die ergernissen zijn voorbij als je even tijd neemt om deze tafel te maken. Het is even een precies werkje en verft enige creativiteit maar dan heb je ook een blikvanger hoor! En je hoeft er niet alleen Monopoly op te spelen, andere speelborden leg je er gewoon bovenop.

Probeer een leuke maat tafeltje te shoppen bij de kringloopwinkel en begin met schuren. Ja helaas begint meestal alles eerst met schuren. Pak je Monopolyspel er even bij want je moet goed gaan meten!

monopoly-table-01Teken goed uit waar welke straat opgetekend moet worden. Volg precies je speelbord. Diverse afbeeldingen die in het spel worden gebruikt kun je op Google Afbeeldingen vinden. Zorg dat je overtrekpapier in huis hebt, een soort carbonpapier. Vraag in de hobbyzaak naar papier dat ook in de naaldsierkunst wordt gebruikt. Dat leg je tussen je afbeelding en je tafel. Trek de betreffende afbeelding met pen na en verwijder vervolgens weer het doordruk papier. De contouren staan nu op tafel. Je hoeft de afbeelding nu alleen nog maar in te kleuren met acrylverf.

monopoly-table-02Dat doe je ook met de straatnamen; kun je ze op Google niet allemaal vinden, print dan zelf passende namen uit met je pc. En druk ze op dezelfde manier op je tafel. Wellicht wil je eerst een ondergrondkleur toevoegen, deze moet dan eerst goed droog zijn.

Als je alle vakken hebt ingevuld werk de tafel dan af met een of meerdere lagen transparante lak (Glitsa Eiglans bv). Het spel kan beginnen!

monopoly-table-03

 

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie