Ninneke’s Corner Culinair | Home made lasagne

MWSnap151Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag weer Ninneke’s Corner Culinair waarin we resoluut kiezen voor een ovenschotel…

Dit recept kun je uitprinten en bewaren. Klik rechts op de receptenkaart, je komt dan in het downloadmenu. Dit recept bevat drie receptenkaarten.

Home made lasagne

column lasagne 015-1

Komen eten

Mijn man houd niet van bechamelsaus.Vind hij helemaal niet lekker.Maak ik dus lasagne zonder bechamelsaus.Smaakt bovendien fantastisch ook.Ik doe er dan veel groenten in,gehakt,witte wijn en tomatenstukjes.Zodat het toch boordevol smaak zit en geen droge bedoening word.Je kan de lasagne gerust een dag op voorhand maken.

ika 100-1

Klaar om in de oven te zetten.

Wat heb je nodig

24 lasagne bladen

wat boter

1.200 gr gemengd gehakt(rund-varken)

2 uien

1 bleekselder

5 a 6 wortelen

2.5 dl droge witte wijn

6 teentjes knoflook

zout peper

 tomatenstukjes uit blik(6 blikken van 400 gr)

2 eetlepels paprika poeder 3 eetlepels tijm

4 eetlepels basilicum

 anderhalve eetlepel suiker

350 gr a 400 gr geraspte kaas( mozzarella)

Bereiding:Snij de ui fijn en stoof deze aan in wat boter in een grote pot.Snij de bleek selder in fijne ringen.Spoel deze schoon.Voeg bij de ui in de pot.Schraap de wortels en snij in plakjes.Voeg ook bij de selder en ui en laat mee stoven.Pers de knoflook erboven uit.Laat weer even mee stoven enkele minuten.Doe de kruiden erbij alsook de suiker.De tomaten stukjes en de witte wijn..Bak in andere pan het gehakt rul.Voeg het vlees bij de rest.Laat het mengsel op zacht vuur 15 a 20 minuten pruttelen.Zet het vuur af.Hoeven de lasagne bladen niet voor gekookt te  worden? Kijk even op het pak.Indien wel,kook ze dan per 8 bladen in ruime pot water met zout en olie.Roer af en toe in het water.zodat ze niet aan elkaar gaan kleven.Zijn we wat zacht gekookt,haal ze uit de pot in een vergiet.Spoel met koud water.Leg de lasagne bladen op schone theedoek naast elkaar.Tot alle bladen zijn gekookt.Vet een ovenschotel in met boter.Doe een laag van het gehakt mengsel op de bodem.Dek af met lasagne bladen.Schep er weer een laag gehakt-groenten op.Bedek met lasagne bladen.Ga zo door in lagen.De bovenste laag met groenten-vlees dek je niet af met lasagne bladen.Strooi daar de kaas overheen.Dek af met aluminium folie.Zet in de voorverwarmde oven van 185 °.Voor een 45 minuten de laatste 10 minuten haal je de folie weg.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie