Ninneke’s Corner Culinair | Serpentini met kaassaus,salami en tomaten

MWSnap150Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair: serpentini met kaassaus, salami en tomaten…

Dit recept is weer gemakkelijk te bewaren als je de receptenkaart uitprint; klik daarvoor op de afbeelding rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bestaat uit twee kaarten.

Serpentini met kaassaus,salami en tomaten.

_MG_5278-1

Heerlijk

Pasta altijd heerlijk met kaassaus of tomatensaus.Vandaag ga ik voor de kaassaus.Maar in plaats van de gebruikelijke kaassaus met ham te maken.Doe ik reepjes salami in de saus.Alsook stukken verse tomaten.Voor extra smaak kun je parmezaan kaas gebruiken.Of ander stuk pittige Italiaanse kaas.Of je mengt verschillende kazen.Heb je het toch niet zo goed begrepen op de vrij sterk smakende Parmezaan kaas.Kun je ook Gruyère kaas of Emmentaler kaas nemen.Wat je prefereert.De salami kies je ook naar voorkeur.Met knoflook of zonder knoflook.Ik maak dit gerecht steeds met pasta type Serpentini.Maar smaakt evengoed bij macaroni.

_MG_5274-1

Lekker met de oregano

_MG_5273-1

Bordje vol smaak

 

Wat heb je nodig

pasta ( serpentini)

15 tomaten

450 gr salami dun gesneden

gedroogde oregano

1 liter melk

80 gr boter

80 gram tarwe bloem

350 gr gemalen kaas ( naar keuze )

_MG_5278-1

Aan tafel

Bereiding:Schil de tomaten met tomaten schiller.Snij in kwartjes.Verwijder harde kern,zaadjes en sap.Zodat je enkel het vruchtvlees behoud.Snij het vruchtvlees in redelijk nog grote stukken en zet opzij.Snij de salami in fijne reepjes.Zet even aan de kant.Doe in een pot de boter en laat smelten op middelmatig vuur.Als de boter gesmolten is voeg meteen de bloem eraan toe.Laat even warmen tot de bloem goed opgenomen is door de boter.Giet de melk erbij.Laat koken en indikken.Kruid met peper,zout en flink wat oregano.Trek van het vuur,voeg de kaas toe.Roer goed om.Zet terug op het vuur,voeg de salami en vruchtvlees van de tomaten toe.Laat goed mee doorwarmen.Dien op met de pasta.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie