Ninneke’s Corner | Ideetjes voor de feesttafel

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (34)Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… 

Nog even wat inspiratie en tips voor de feesttafel

Ideetjes voor de feesttafel

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (12)

Shabby chic

Ben je er nog steeds niet uit wat te doen met je feesttafel?Denk je over niet genoeg materiaal te beschikken?Soms heb je het gewoon voorhanden,maar zie je het direct niet.Met wat kerst ballonnen,kom je al een eind op weg.Er toch een leuk uitziende gedekte tafel van te maken;Hou je van meer een shabby chic look?Zet je graag je oude romantische servies in de kijker.Dan verkrijg je het romantische shabby chic,met een servet op bord te leggen.Er een servetring om te schuiven met zijde roos met wat glitter op. En een mooie witte kerstbal.Vind je geen servetring met zo een roos.Kun je ook gewoon nonchalant er een kunst roos bij leggen.Gebruik je oude zilveren bestek.Vul de tafel verder aan,met schaal met witte kerstballen. Wat rozen blaadjes over de lengte van de tafel gestrooid.

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (7)

Voor de romantische zielen

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (8)

Oud servies in de kijker

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (9)

De roos is een servetring(gekocht bij casa)

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (11)

oh so shabby

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (12)

De witte kerstbal komt ook van bij Casa

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (13)

Zet een schaal met wat witte kerstballen bijeen op tafel,of vul een soep terrine met de ballen.

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (14)

wit is niet saai

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (18)

Detail

Mag het iets van detail hebben,maar geen overdaad.Kun je een lepel vullen met wat kunstsneeuw.Plaats daar een mini kersthanger in;In de vorm van een hartje.een kleine kerstbal met leuk kleurtje,vergezeld van een veertje.Het is niet kaal ,toch niet te druk.Een pauwenveer geeft meteen kleur.Een hartje achteloos op het servet.Wat dennenappels echte of kersthangers met labeltje aan met boodschap.Mooie blikvangers op het bord.

tafel decoratie kert oudjaar A (12)

Subtiel,klein accent

tafel decoratie kert oudjaar A (13)

Met een mini kerstbal

tafel decoratie kert oudjaar A (18)

Voor wat kleur

tafel decoratie kerst oudjaar B (1)

kersthangers in de vorm van dennenappels met labeltje

tafel decoratie kert oudjaar A (3)

detail

tafel decoratie kert oudjaar A (6)

Voor meer volume leg je een mooi geborduurde servet op bord ( van Riviera Maison)

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (2)

Schaal met wat hangers en dennenappels.

Krijg je de kriebels van al het romantiek gedoe.Hou je meer van wat stoer servies.kan ook met de feestdagen,waarom niet.Bind een hip stoer bestek samen,met behulp van een lint.Voor de ultieme stoere look,neem je dik touw.Leg er wat dennenappels bij.Of takje groen,dennentak,hulst of conifeer..Bind eventueel het takje groen samen met het bestek vast.

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (34)

Stoer

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (32)

Warme kleuren

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (30)

Bord is van Pascale Naessens van de lijn Pure (Serax)

Kerst en oudjaar tafel decoratie deel 2 A (27)

Bestek is van Pomax

Rest me jullie nog fijne feestdagen te wensen.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

kerst pakje joy A (4)

Fijne kerst en een mooi jaar in het verschiet.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie