Ninneke’s Corner | Even bijkomen van de feestdagen.

Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… 

Gewoon even wat genietplaatjes 

Even bekomen van de feestdagen.

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (480)

Olijke pluimstaart

Het zal voor jullie vast ook wel een hectische boel zijn geweest.De afgelopen dagen. Een opeenstapeling van regelen,plannen uitwerken,doorvoeren.Feestdagen zijn leuk,maar meestal heel druk.Dan is het toch ook weer een hele opluchting dat het voorbij is.Dat het geslaagd was en het succes kende.Dat is hier niet minder.Vandaar dat ik vandaag gewoon even wat geniet plaatjes aanreik.Mooie kiekjes van de bende olijke eekhoorns.Want ik ben nu eenmaal het eekhoorn vrouwtje.Ik tracht steeds de diertjes te fotograferen in een set up decor.Geen photoshop dus.Had ze deze keer een mooi winterlandschap gegeven.Met doel er mooie wenskaarten van te maken.Men vraagt me dikwijls hoe doe je dat toch?Is heel eenvoudig,Ik zorg voor achtergrond en ondergrond.Een attribuut waar ik dan lekkers in leg.Meer is er eigenlijk niet aan.Ondertussen heb ik al heel wat attributen bijeen vergaard.Als ik iets opmerk op een rommelmarkt,brocante markt of kringloopwinkel,waar ik van denk,dat het leuk is voor de eekhoorns,dan koop ik het.Zo heb ik een hele verzameling,alsook al verscheidene achtergronden.Dat zijn meestal canvasdoeken van bij de action.  Sommige zijn enkel binnenhuis doeken.Die kan ik dus enkel gebruiken als het niet regenent.Heb ook één buiten canvas.Ik zorg voor afwisselende thema’s.Zo heb ik een strand afbeelding,een afbeelding van Amsterdam.Een lente gevoel met gras bloemen en vlinders.Maar nu voor hartje winter dit winterlandschap.Ik zet het  doek recht tegen een tafel aan.Zet op de hoeken zware stenen,zodat het niet weg kan waaien.Of omvalt als de eekhoorns erop klimmen.Voor de ondergrond leg ik eerst een laag mos.Dan een sneeuwdeken erover.Zodat het niet te vlak ligt.Dan is het iets meer reëel lijkend.Dan bouw ik verder aan het decor.Een slee,kerstmutsje,kleine geschenkjes erom heen.Dan het allerbelangrijkste.De beloning voor de dieren, pindanoten in de dop,gewone pindanoten uit de dop,hazelnoten,kastanjes,zonnebloempitten,walnoten.Stukje oud brood en een appel in kwartjes gesneden.Zo lok ik ze gewoon waar je ze hebben wil.Ik dokter op voorhand uit wat ik voor setting wil. Creëer dan een decor en hupakee.Ik fotografeer zo dat de omlijsting binnen het decor valt.Of ik crop nadien zo bij dat je niets ziet van het terras of tuin.Ik hoop dat jullie mooie feestdagen hebt mogen vieren.Dat alles naar wens verliep.Dat we een nieuw jaar weer tegemoet mogen gaan vol inspiratie.Maar eerst presenteer ik jullie de beestenbende.

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (16)

Joehoe ik maak een sneeuwman

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (15)

i’m dreaming of a white christmas

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (14)

Ik heb een arrenslee gekregen

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (13)

dekke toch ik zit vast

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (8)

In a winter world of love

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (9)

Thank you dear Santa

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (10)

All i want for xmas is ………………….

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (11)

Waar zijn mijn moonboots ?

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 A (12)

guitig boefje

eekhoorn in winterlandschap met slee 2015 381-1

oooh daar kan ik wel een donsdekentje van maken

eekhoor,n sneeuwpret C (3)

Sneeuwballen gevecht

eekhoorn sneeuwpret A (1)

Help ik ben ingesneeuwd geraakt,door een lawine.

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (916)

Gaai komt ook even graaien

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (903)

Heerlijk zo een pinda

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (882)

een nootje is altijd oké

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (865)

Deze is van mij

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (27)

Zelfs het klein geschut komt aanvliegen

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (145)

opstijgen

20151214-eekhoorns met slee en pakjes (864)-2

Met een stralend zonnetje op de achtergrond

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (494)

Oooh zijn al die pakjes voor mij ?

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (442)

Waar zou ik beginnen?

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (455)

Wat een feestbuffet

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (480)

Jingle bells,jingle bells.

20151213-eekhoorns met slee en pakjes (485)

so cute

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie