Ninneke’s Corner Culinair | Glühwein

MWSnap150Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns…

Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair: Glühwein!

Dit recept is weer gemakkelijk te bewaren als je de receptenkaart uitprint; klik daarvoor op de afbeelding rechts. Je komt dan in het printmenu. Dit recept bestaat uit twee kaarten.

Je voelt je van binnen uit gloeien,heerlijk is dit

Gluhwein

20151222-Column gluwhwein 007-2

Zalig winterdrankje

De winter is ons mild.Maar toch wil ik dan weer toch dat winter gevoel.Na een wandeling van die tintelende wintertenen.Bijkomen aan de kachel met een heerlijk drankje;Lekker onder een plaid gevleid.Dan is zo een glühwein meer dan welkom.Je voelt je van binnenuit gloeien.Helemaal zalig als je deze zelf bereid.Heel wat anders als de instant glühwein dat je koopt.Het is niet te vergelijken.Geen moeilijkheidsgraad,puur simpel te maken.

20151222-Column gluwhwein 014

Zaaaalig

 

Wat heb je nodig

1 liter rode wijn(van een goede kwaliteit)

Sap en zeste van een bio appelsien

Sap en zeste van een halve citroen

2.5 dl water

1,2 dl cognac of amaretto

2 kaneelstokjes

2 kruidnagels

om te bekomen

Bereiding: Schil eerst de pel van de appelsien met een zeste schiller,alsook van de  halve citroen.Pers dan de vruchten uit voor het sap.Doe de wijn in een steelpan met alle ingrediënten,Laat tot tegen de kook komen en zet het vuur lager.Zodat het niet doorkookt.Maar stilletjes tegen het koken aan.Laat zo 10 a 15 minuten trekken.Giet door een zeef.En schenk uit.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie