SUUS’ Culture | SUUS’ SMOKEY CAT-EYE

Mijn naam is Suus, een 24-jarige Groningse die samen met haar passie en creativiteit voor schoonheid dagelijks in een omgetoverde boerderij in een pittoresk dorpje in Drenthe luxe gezichts- en lichaamsbehandelingen uitvoert. Ik ben dol op het in de watten leggen en omtoveren van dames die dat graag aan mij toevertrouwen. Klinkt als een heerlijke job toch?

Wat er nog mist? Een groter publiek trekken met mijn creatieve kijk op het gebied van skincare & make-up. Ik neem jullie graag een paar minuten mee Badkamertje- & Huidje Kijken!

SUUS’SMOKEY CAT-EYE.. MET PLAKBAND ALS JE BESTE VRIENDIN? Huh?!

Vandaag besluit ik jullie kennis te laten maken met de SUUS’SMOKEY CAT-EYE. Een pittige variant op de CLASSIC SUUS SMOKEY EYE. Eigenlijk zegt de titel al genoeg. Ik leer jullie stap voor stap hoe je een superstrakke cat-eye in combinatie met smokey oogschaduw aanbrengt. Ontzettend gaaf voor een èchte avond uit. Helemaal goed in combinatie met donkere glamorous kleding en de Glamour Chique Ponytail uit mijn blog PAARDENSTA(A)RTIKEL.

Laten we eerst beginnen met de basis. Wat is een cat-eye precies? Je kunt hem eigenlijk vergelijken met de winged eyeliner waar ik in mijn vorige blogs over verteld heb. Echter maken we hem nu nog “gemener” we maken een “kattenkop” van onszelf. Hij word mysterieus en bitchy terwijl de winged eyeliner vaak gezien word als een lief vleugeltje aan het einde van je wimperrand. We willen de ogen van een kat dus! Hoe krijgen we onze ogen dan zo enorm pittig? Hier kan geen Whiskas tegenop, het is zo simpel.. De oplossing: PLAKBAND! Pak je beautytools bij elkaar, ik heb er zin in!

Voor degene die het leuk vinden ook mijn exacte productomschrijving erachter. Echter zijn deze basisproducten aan te passen binnen ieders budget. Dit hebben we nodig:

– Plakband, doodgewoon plakband.
– Wenkbrauwpotlood (Maria Galland 525 Blond 01)
– Twee donkere kleuren oogschaduw (Yves Saint Laurent Ombres 5 Lumières nr. 6)
– Vloeibare eyeliner (Lancôme Artliner)
– Kohlpotlood (Clarins Kohl Eye Pencil Extreme Black)
– Highlighter (MAC Naked Lunch)
– Volume mascara (Maria Galland 522)

Ik heb het al vaker gezegd. Maar zorg bij pittig aangezette ogen alsjeblieft voor een strakke wenkbrauw. Mooi geëpileerd en licht bijgetekend geeft nèt dat beetje extra. Donkere oogmake-up gaat prima in combinatie met wenkbrauwen die zijn aangezet.


Voorafgaand aan stap 1 breng ik een plakbandje voorzichtig aan terwijl ik met mijn ogen “normaal” recht in de spiegel kijk. Zorg ervoor dat hij liftend aangebracht word. Je wil immers een cat-eye die strak en kattig naar boven uitloopt. Zachtjes aandrukken aangezien er anders oogschaduw en vloeibare eyeliner naast uitloopt. Het plakbandje is trouwens een super opvanger van overtollige oogschaduw, ideaal!

1. Met een kleurenmix van olijfgroen en donkerbruin start ik mijn oogmake-up. Stevig zet ik mijn arcadeboog aan (als deze “vaktermen” binnenkomen als abracadabra, lees dan voorafgaand aan deze blog mijn CLASSIC SUUS SMOKEY EYE blog van 26 oktober 2014). Deze kleur mag zwaar en donker zijn, wees niet te voorzichtig.
2. Vervolgens breng ik op mijn bewegende ooglid een camel kleurige oogschaduw aan. Deze vloeit mooi samen met de bruin/olijfgroene oogschaduw van stap 1. Zorg er bij oogmake-up altijd voor dat de kleuren binnen dezelfde kleurnuance vallen. Zo is het blenden bij stap 4 ook het allermooiste.
3. Mijn favoriete oogschaduw.. de highlighter! Mag niet ontbreken bij deze SUUS’SMOKEY CAT-EYE. Ik breng hem stevig aan op het stukje bot onder het hoogste punt van mijn wenkbrauw. Tevens een klein helder puntje aan de binnenkant van mijn ooghoek. Dit staat heel erg lekker fris!
4. Tijd om te blenden! Zorg ervoor dat je alle voorgaande stappen door elkaar heen mengt met een zacht blend penseel of gewoon met vetvrije vingers. Altijd van wimperrand richting wenkbrauw, oftewel: liftend!

1. Nu komt ons simpele plakbandje pas echt van pas. Wat is dit makkelijk zeg! Allereerst een standaard eyeliner met een vleugeltje richting de wenkbrauw langs het plakbandje (wil je dit zonder plakbandje ook kunnen? Lees dan mijn uitgebreide uitleg over een winged eyeliner in mijn NYE-SPARKLE-EYE blog).
2. We gaan deze liner nu echt kittig maken, door middel van flinke “klodders” eyeliner. Kijk hoe ver je kunt gaan met de eyeliner. Zoals je straks in het eindresultaat zult zien heb ik mijn liner erg dik aangezet. Beetje bij beetje steeds meer eyeliner zonder dat je hele bewegende ooglid eronder verdwijnt. Het enige dat je moet onthouden is dat de liner in je binnenooghoek altijd smal begint.
Wat zo héérlijk is aan deze look is dat je mag knoeien. Zie je op de foto dat zelfs SUUS op het plakbandje loopt te knoeien. Zo simpel, maar zo handig!

“If you need me, I’ll be over here, perfecting my SUUS’cat-eye!”


WAUW! Ik haal het plakbandje voorzichtig weg.. Deze eyeliner is zó super strak. Ik ben dol op deze techniek!


1. Ik verbind mijn cat-eye met een kohlpotlood onder mijn ogen. Ook mijn waterrand kleur ik in met zwart kohl potlood.
2. De bruin/olijfgroene oogschaduw van eerder blend ik door dit potloodlijntje heen. Doen we dit niet? Dan vind ik het zwarte potlood net even te hard onder de ogen, maar wanneer we deze mengen met oogschaduw geeft het een hele mooie smokey look.
3. MASCARA! Veel mascara maakt deze look helemaal af. Kunstwimpers zijn ook zeker geschikt wanneer je de SUUS’SMOKEY CAT-EYE bewaard voor een speciale gelegenheid. Enne, vergeet de nude lipstick niet hè?


Wat vinden jullie ervan? Kittig oogje, nietwaar? Ik ben verliefd!
Lef uit een potje is het beste make-up product dat ik jullie telkens weer wil meegeven, wees niet bang om uit te proberen!
Trust me, trust your eye.. Dit word een PITTIG feestje!

Een dagelijks kijkje in SUUS haar leven vol beauty & skincare?
Volg mij op instagram: @suusculture!


Tot over twee weekjes! x, SUUS.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie