Kei Gemakkelijk | DIY voor tienermeiden! | bookcover

 

~ stoffen bookcover voor je lievelingsboek ~

of je dagboek!

Je kunt hem op maat maken voor ieder boek, dus zeker voor je lievelingsboek of je dagboek! Je zou het met de hand kunnen naaien, maar een naaimachine is natuurlijk makkelijker.

Tip: maak je eigen dagboek! Koop een schrijfboek met lijntjespapier of blanco papier en een harde kaft en maak daar een stoffen bookcover omheen. Zo heb jij je eigen originele zelfgemaakte dagboek.

054_t

Dit heb je nodig:

een stukje buitenstof (evt canvas)

een stukje binnenstof (katoen)

versteviging, (vliesofix) en strijkbout

bruin papier of patroonpapier

liniaal, potlood, schaar, naaimachine

materiaal om de buitenkant naar wens te versieren (lint, knoopjes, kant)

We gaan beginnen!

Knip een stuk papier van de rol, een stuk groter dan je boek. Wikkel het papier rond het boek dat je wil gaan inpakken in je stoffen boekcover. Markeer de randen en hoeken met een potlood. Houdt ook rekening met de dikte van je boek.
Knip het patroon uit het papier, maar groter dan je boek; aan de boven en onderkant is een centimeter genoeg, aan de zijkanten hou je zo’n 4 cm aan voor de binnenste klep. Gebruik je liniaal om mooie rechte lijnen te maken.

Leg het patroon op de buitenste stof en knip uit. Doe dat ook met de binnenste stof. Strijk tegen de binnenste stof de versteviging.

Onlangs bijgewerkt3

En nu wordt het écht leuk…

De buitenste stof kun je nu naar hartelust gaan versieren met zig-zagband, kantjes, ruches, knoopjes of een zakje van je oude jeans (om pennen in te doen of geheime briefjes!).

Aan elkaar maken: 

Leg de goede kanten op elkaar en stik vast, maar hou ergens een stukje open dat groot genoeg is om straks je hele werkje om te keren.

Let op: wil je er een dagboek van maken dan kun je lintjes halverwege de zijkanten van het boekje meenaaien precies tussen de twee stoflagen. Daar kun je straks je dagboekje mee sluiten (of kun je zien of er stiekem iemand aan heeft gezeten!)

Maak kleine inknipjes in de naadjes op de hoekjes, maar wel voorzichtig! Draai je werk om duw voorzichtig in de hoekjes met de punt van je schaar, zodat het mooie rechte hoeken worden.

kidsday1

Afwerken, bijna klaar!

Nu je bookcover fijn recht is neem je nogmaals je strijkbout. Strijk de hoekjes mooi plat en alle randen ook. Zo heb je meteen ook de naadjes van het stukje dat open is gelaten mooi naar binnen gewerkt en kun je dat fijn plat strijken.

Leg nu je boek in het midden op de goed plek op de binnenkant van je bookcover; slag de binnenflappen over de kaft naar binnen.

Nu stik je op de goede kant van het werk nogmaals helemaal langs het randje en stik je de flappen mee naar binnen. Klaar!

heel veel succes!

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

6 reacties op “Kei Gemakkelijk | DIY voor tienermeiden! | bookcover

  1. Pinkback: jeffery

  2. Pinkback: ian

  3. Pinkback: tyrone

  4. Pinkback: alfonso

  5. Pinkback: Claude

  6. Pinkback: Fred

Geef een reactie