In de Suite | Frans met een Italiaans tintje

pastasjproetesjottelOnze blogster Sandra woont met haar man en drie kinderen in een prachtig huis dat ze eigenhandig omtoverde tot een paleisje. In haar werkplaats aan huis ontwerpt en maakt ze woonaccessoires. Voor Huisjekijken blogt ze regelmatig over de klussen in haar huis, over leuke zelfmakers, geeft ze tips en recepten en vertelt ze over haar werk in de werkplaats. En wie haar huisje kent snapt waar haar blognaam In de Suite vandaan komt…

Het is weer spruitjestijd. En behalve er leuk mee knutselen kun je ze ook lekker opeten. Of was het nou andersom bedoeld… Anyway: een heerlijk recept. En ja…zó lust ieder kind spruitjes. Recept met eetgarantie dus!

Wat heb je nodig?

200g bakbacon,in reepjes,
30g boter,
20 kleine uitjes,gepeld,
500g kleine spruitjes,
300g penne,zout,peper,
1 tl tijmblaadjes,
1 dl kippebouillon(van tablet),
100g geraspte emmentaler.
pastasjproetesjottelBereidingswijze

Bacon in boter zo’n 5 min.bakken. Uitjes en spruitjes toevoegen en 15-20 min. meebakken tot spruitjes beetgaar zijn. Oven voorverwarmen op 200 graden. Pasta in ruim kokend water met zout volgens gebruiksaanwijzing koken. Pasta laten uitlekken en mengen met spruitjesmengsel, tijm en bouillonmengsel in ovenschaal scheppen. Met kaas bestrooien en in het midden van oven ongeveer 15 min. laten gratineren.

Smakelijk!

Sandra | In de Suite

In de Suite is te vinden op Facebook en heeft een website.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie