That’s what fans are for| Fantastisch jaar

imageInmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Reden genoeg om Carol te vragen zich als blogger bij ons team aan te sluiten. Vanaf nu kun je regelmatig genieten van haar heerlijke schrijfstijl. Ken jij onze fangroep op Facebook nog niet? Na Carol’s verhalen twijfel je geen seconde meer en meldt jij je meteen aan…. En dat vinden we hartstikke gezellig!
Haar eerdere blogs hebben we natuurlijk voor je in een handig rijtje gezet.

 

Hebben jullie dat nou ook? Dat je tegen het einde van het jaar altijd een soort van verdrietig wordt? Zo’n emo-trut?Melancholiek klinkt beter maar het blijft zot. Dat je het jaar gaat overdenken. Geen idee waarom en het heeft geen enkel nut  maar het overkomt me elk jaar weer. In stilte hoor want als ik dat ‘hardop’ doe gaat mijn mannengezin raar tegen me doen. Zij hebben die afwijking niet namelijk.  Ik vind het ook eigenlijk gewoon een rotweek, die hele week tussen kerst en oud-en-nieuw. Ik ben alle kerstversiering dan gewoon alweer zat. Ik heb dan al minimaal 3 weken bij alleen kaarslicht en kerstverlichting ‘stemmig” en sfeervol zitten doen. En daar heb ik dan opeens zó genoeg van dat ik de dag na kerst het liefst  alles spierwit zou schilderen en overal een 100 watt lamp in wil draaien. Wat nog een uitdaging is want die bestaan niet meer. 100 watt lampen. Maar ik maak geen geintje. Ik heb het dan zó gehad met dat stemmige. imageEn met eten. Vooral met eten! Heb genoeg van eten en van stemmig. En van gezellig gezelschap. Dat ook. Erg he? Ik wil gewoon met een dekentje op de bank met een goed boek of een suffe film. En met de hond natuurlijk maar verder even helemaal niets en al helemaal éven niet gezellig doen. Maar het hele gezin heeft vakantie hier dus iedereen is thuis. Héél gezellig! Echt! Echt!!!!!! Maar vijf minuten niks? Zou zo lekker zijn…. Want als iedereen hier vakantie heeft,  heeft mams dat dus niet. Nu ging deze laatste week van het jaar wel heel snel dus wat dat betreft geen klagen. Alleen… Mijn blogje was ook nog niet geschreven. Nu heb ik dat meestal zo voor elkaar maar je moet er wel even tijd voor hebben. En iets meer dan vijf minuten. Hoewel, het kon een korte worden. Voornemens heb ik niet. Ok, stiekem 1 of 2 maar die vertel ik lekker niet want ze sneuvelen geheid. Of ik sneuvel geheid. Wel hoop ik op een andere trend dan muurvulleren hoor. Want weet je, de autocorrectie op mijn iPad verandert inmiddels ieder woord dat met een M begint in muurvuller. En dat is bijvoorbeeld niet erg handig wanneer ik mijn vriendin Maria een mailtje wil sturen. Komt toch raar over he? Voor mijn vriendin Maria. ‘Hee Muurvuller? Wijntje doen? ‘
En terwijl ik eigenlijk een hele andere blog ging schrijven stuurt die zelfde muurvuller mijn gedachten naar een zondagavond begin januari vorig jaar toen ik dit berichtje op de Huisje Kijken Lifestyle Fangroep plaatste

“Meiden… én mannen, want ook die zie ik hier af en toe dus die ga ik zeker niet overslaan! Wat geniet ik hier. Soms ga ik,werkelijk waar, helemaal stúk. Lig ik in een deuk van de reacties. Zo leuk. En net schoot ik ook weer spontaan in de lach. Want we stoppen bloembollen in vogelkooitjes… (helemaal goed, vogeltjes voelen zich daar toch niet thuis).We ‘muurvulleren’ bloempotten ( en hier moest ik even de ‘autocorrectie ‘ op zijn/haar vingers tikken want dit woord kent hij/zij nog niet… het is namelijk volkomen vers en pas ontstaan !) en transformeren ze tot lamp. Ook goed want de bloembollen hoeven er toch niet meer in …Het ultieme recyclen dus. Ik muurvuller ook trouwens. Maar vooralsnog nog in de muur – we zijn aan het verbouwen. De vachtjes liggen overal. Ik wist helemaal niet dat dat zo hot was! En ik zweer: ik heb er ook een. Nou, geen echte. Ik hád een echte…schapenvacht. Gewoon wit! Werd al gauw een zwart schaap, want omdat ik dus –serieus waar, nóóit op het idee was gekomen om hem op de salontafel teleggen – en nu niet in de lach schieten, sliep onze boxer erop! Vond ie héérlijk! Uiteindelijk was die vacht afgeleefd natuurlijk dus dat ding ging de kliko in en hij kreeg een nepper… Soms van de Gamma, soms van de Ikea; afhankelijk van waar ze in de aanbieding zijn. Inmiddels hebben we geen boxers meer maar een Franse bull maar nog wel steeds nepvachtjes. En, nog steeds in de hondenmand. Vraagje tussendoor: hebben ze ze al bij de Action? In ieder geval… er gaat een wereld voor me open op dit gebied! Ik geniet van alle foto’s, het gluren bij de ‘buren’ die mijn buren niet zijn. Heerlijk!!!! En ben er inmiddels, gelúkkig, achter dat iedereen (nou..bijna iedereen, want natuurlijk zijn er heel veel huishoudens waarbij het echt wél altijd zo netjes is) die foto’s plaatst, dat dus nog met het opdrogend zweet op hun rug doet van de schoonmaak/opruimsessie. Ik dacht in het begin écht bibberend dat ik me op moest gaan geven voor ‘hoe schoon is jouw huis’ maar “men” drukt me op het hart dat dit momentopnames zijn dus….. gemakshalve én voor mijn eigen gemoedsrust geloof ik dat gráág! Mijn bank ligt bijvoorbeeld een soort van volgestort met kussens en dekentjes. En niet gestyleerd dus, want ik duik daar gewoon tussen…mét hond.Maar nu zag ik net een ‘inspiratie’foto langskomen op Huisjekijken van een bank vól kussens en dekentjes. En daar stond onder ‘super comfy’.Dus mijn bank is helemaal geen zootje; hij is gewoon…..super comfy!
Nou ja, ik zit hier natuurlijk een flauwekul verhaal te tikken waarvan menigeen zal denken.. Wat wil dat mens nou eigenlijk kwijt? Tja, sorry… Mijn Sinterklaasgedichten vroeger kwam ook geen eind aan..Ik zal er dus een eind aan breien.. Of haken? Want haken is ook weer helemaal hip zag ik.. Anyway…We denken mee over de kleur van elkaars kast..Verzinnen oplossingen voor elkaars hondenvoer, keukenraam’gordijnen’ bedenken de opvulling voor elkaars windlicht, dienblad, lampen, opstelling van de eettafel , kortom delen tips en ideeën, winkeladresjes, verfkleuren,handigheidjes en‘ontsporen’ soms kompleet off-topic…. En het maakt allemaal niet uit. Het is gewoon gezellig. En we kennen elkaar niet maar we kletsen wat af! Het enige wat ontbreekt… Is de bak koffie, thee of het wijntje…biertje (sorry mannen… Bijna toch nog vergeten ) Gezamelijk. Maar dan zouden we ook een MEGA-tafel nodig hebben. Ik neem nog een wijntje. Op jullie! Cheers
allemaal!

Ps… Niets , maar dan ook geen enkel woord, in deze tekst is lullig of
neerbuigend bedoeld!”

En een jaar verder is hier dus nog niets veranderd! Geweldig toch?

Dit werd uiteindelijk mijn eerste That’s what fans are for Blog. En ik ben nog steeds fan.

Dus blijf vooral verbouwen, pimpen, veranderen, delen, vertellen, vragen en ja..ook muurvulleren en nieuwsgierig naar elkaar en nieuwe dingen.

Net als Bram. Mijn foto van het jaar!image

Ik vond het een fantastisch mooi jaar en wens jullie heel simpel maar zeer gemeend

een mooier jaar dan vorig jaar.

 

imageEn wat je drankje van keuze ook is

Als altijd

Cheers!

Carol

 

Ps. Bram is van Monica. Ook een lid van Huisje Kijken. En ik heb zó moeten lachen om Bram dat ik zijn foto opgeslagen had.
PPs. Mijn voornemens liggen in de prullenbak. Daar liggen ze goed.

 

OVER Carol Kok

Inmiddels kennen we haar allemaal…Carol is een begrip in de Huisjekijken Lifestyle Fangroep op Facebook maar ook op de Huisjekijken website. Toen ze er een tijdje geleden haar ongezouten mening gaf over de hypes en de grillen als muurvulleren, stoelen verven met Annie Sloan en kleien met dé klei van de Action, was iedereen het erover eens; Carol is een geboren blogger. Dat lieten we op de redactie van Huisjekijken niet aan onze neus voorbij gaan en op onze vraag of ze zich bij ons team wilde aansluiten was haar antwoord volmondig JAAAAHHH! Carol blogt over de verslaving met de naam ‘de Huisjekijken Lifestyle Fangroep’!

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie