Art de la Fleur | Een creatieve start voor 2016 !

artAngelique laat je wekelijks van haar prachtigste bloem- en groencreaties genieten. Ook laat ze regelmatig stap voor stap zien hoe je ook zelf de mooiste decoraties kunt maken.

Natuurlijk van mijn kant voor iedereen de beste wensen voor 2016. Met voorop natuurlijk gezondheid , liefde en geluk. Ook wens ik jullie een creatief jaar want dat is waar het hier toch allemaal om draait en share…

Vandaag laat ik jullie wat taartjes zien speciaal gemaakt voor de vogeltjes buiten , die het op het moment niet echt moeilijk hebben , maar zich er toch tegoed aan doen.

De taartjes maak ik als volgt :

1 Smelt blokken frituurvet in een pan op de laagste stand.
2 Vul de bodem van een plastic of rubber vorm met zaadjes , ongeveer een cm hoog.
3 Als de vorm groot genoeg is kan er een heel blok frituurvet in ( ongesmolten ).
4 Vul de vorm verder met gesmolten frituurvet.
5 Het ligt wat aan de grote van de vorm maar na een uur of 4 a 5 in de vriezer ( minimaal – 18 ) is de taart klaar.
6 Zorg dat de ondergrond evt klaar staat zodat je de taart meteen op zijn plek kan laten zakken uit de vorm.
7 Nu nog versieren ! laat je fantasie de vrije loop nemen ! Succes !

Deze taart is in een rozen vorm gemaakt van robber. Ik heb hem op een kerstkransje gelegd en wat opgeleukt met buigzame takjes , Cranberries en een lintje.

IMG_0924

Dit was een hele eenvoudige eigenlijk gemaakt van de restjes , zo gepiept dus. Met Malusappeltjes want daar zijn de vogels dol op !

IMG_0930

Het zelfde taartje nog eens maar dan weer wat meer gedecoreerd.

IMG_0912

En natuurlijk kun je alle vormen maken die je maar wil … groot maar ook klein zijn ze niet schattig deze tulbandjes op de Belgische roodstenen potjes ?

IMG_0920

Deze maand staan deze taartjes op mijn workshop programma , ik ben benieuwd welke creaties er allemaal mogelijk zijn. Al moet ik nog even wat bij komen van de drukke kerst heb ik er nu al weer zin in !

Mochten jullie een taart maken voor de vogels , en je vindt het leuk laat dan een foto achter in een bericht hier onder. Zou het niet leuk zijn om al die verschillende taarten in een collage te zetten en dan deel ik hem volgende keer in mijn blog en natuurlijk op huisje kijken op facebook.

O ja klein dingetje nog zet het taartje op een open plekje voor de vogels , zodat ze op tijd weg kunnen vliegen voor de katten in de tuin !

Een heel fijn weekend , de rozen ! Angelique

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie