Huisjekijken | de redactie aan de slag!

20151013_132133Af en toe gaat onze redactie ook zelf aan de slag met de tips die we binnenkrijgen. Er komen zoveel goede en leuke tips binnen, veel te leuk om aan ons voorbij te laten gaan! Onlangs plaatsten we een werkbeschrijving van een krans van Bakuli, gemaakt door Lenie van Goedkoop-Bloemschikken.nl Hier kun je het blog helemaal teruglezen. In het blog staan de links naar de produkten die je voor de krans nodig hebt. Wij bestelden de benodigdheden en gingen zelf aan de slag! En dit is het resultaat…Laat het maar lekker koud zijn buiten en regenen. Kaarsjes aan, lijmpistool in het stopcontact, alle benodigdheden binnen handbereik…en whoppa: over een uurtje een leuk woonaccessoire rijker!

Onder het lijmpistool leg ik altijd een oude tegel of een klein glasplaatje voor de lijm die er uit blijft lopen als ik even een vers kopje thee haal. Verder dek ik mijn werkplek af en leg alles klaar wat ik nodig denk te hebben. Ik heb via de links in het blog een hele doos Bakuli en een styroporkrans besteld en zorg dat ik genoeg lijmpatronen heb. Aan de slag!

20151013_111524Ik voorzie steeds een stukje krans van hete lijm en begin met het aanbrengen van de eerste Bakuli’s. Het is even puzzelen; hoe zal ik ze gaan aanbrengen? Netjes in rijtjes of kris-kras door elkaar? Ik besluit dat het toch mooier is om ze een beetje in dezelf de richting te leggen. De ‘kontjes’ van de Bakuli past ongeveer in de Bakuli die al is vastgeplakt. Zo krijg je een mooie dichte krans. Dit doe je tot je hele krans vol is. Dat is te volgen he?

20151013_111528Het is even een werkje, maar wel heerlijk om te doen. Al blijf ik toch af en toe aan de hete lijm plakken… oeps!

20151013_123731Hoe verder je vordert, hoe leuker het wordt! Ik word trotser en trotser…het lijkt te lukken!

20151013_123749Ik zie hier en daar nog wat wit van de styroporkrans erdoor komen. Ik hou wat kleine Bakuli’s aan de kant en plak die in de gaatjes. Mag er ook best een beetje bovenuit steken (tenminste, van mij mag het!).

20151015_103931Tadaaa! Dat lijkt toch op het voorbeeld uit het blog van Lenie? De krans uit het blog is gemaakt van white wash Bakuli, die van mij van Stone Wash Bakuli.

20151013_132149Ga jij hem ook maken? Stuur ons dan je resultaat: huisjekijkenredactie@outlook.com

Groetjes, Sandra | huisjekijken redactie

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie