Kei Gemakkelijk | bestekbakje #DIY

f717b965294f0491241095b14401168811Je geniet het meest van de spullen die je zelf hebt gemaakt. Inspiratie haal je van internet, het ontbreekt je alleen aan tijd. Stop met zoeken; de leukste dingen hebben wij al voor jou gevonden, gebundeld én uitgewerkt in een handig stappenplan. Alle Kei Gemakkelijk op een rijtje voor uren DIY plezier. Dát is kei gemakkelijk!

Vandaag laten we je zien hoe je zelf dit handige bestekbakje kunt maken…Helemaal leuk en hip en aan te passen aan de kleuren van je interieur! En … zelfgemaakt het leukst natuurlijk, deze ‘blikvanger’…

Hoe maak je ‘m?

Zorg voor zes conservenblikjes met precies dezelfde maat zonder deuken en scherpe randjes.

Verder zorg je voor een plankje (MDF of multiplex) van ongeveer 1 – 1,5 cm dik. De breedte bepaal je aan de hand van de afstand van drie blikjes als die pal naast elkaar staan. De hoogte van het plankje moet iets hoger zijn dan de blikjes, zie voorbeeld.

De blikken ga je verven in je favoriete kleur. Afhankelijk van de soort verf zul je de blikjes misschien eerst even moeten primeren. Het plankje geef je desgewenst dezelfde kleur. De blikjes voorzie je van een gaatje waarmee je ze later met een schroef aan het plankje bevestigd. Om ervoor te zorgen dat je geen deuk slaat in de blikjes plaats je er even een plankje in (zie foto). Uiteraard is het resultaat straks het mooist als je de gaatjes overal op dezelfde hoogte plaatst. Laat alles goed drogen.

f717b965294f0491241095b14401168811

Als alles goed droog is schroef je de blikjes aan het plankje zoals op de foto. Je kunt de blikjes nu van mooie labels voorzien en het plankje aan de bovenkant van een mooi leren riempje dat dienst doet als handvat. Klaar!

Stuur je een foto als je klaar bent, we zijn REUZE benieuwd!

Succes!

huisjekijkenredactie@outlook.com

f717b965294f0491241095b14401168811

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie