Ninneke’s Corner Culinair | Appel brick rolletjes

MWSnap150Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Verleidelijk lekker, deze appel brick rolletjes

En het recept kun je weer bewaren door het uit te printen. Klik rechts op de afbeelding. Je komt dan in het printmenu.

 Appel brick rolletjes

column zoete brick flapjes A (5)

Echt genieten is dit

 

Tijd voor wat verleidelijk zoet.Voor als afsluiter van een diner als dessert.Voor op zondag namiddag voor bij de koffie of thee.Het is zo yummie.Van één komt twee,zo heerlijk zijn ze.Niets gecompliceerd om te maken.Weer eenvoudig te bereiden.

column zoete brick flapjes A (1)

Krijg er al weer zin in

column zoete brick flapjes A (2)

Zalig met de kaneel room

column zoete brick flapjes A (3)

Zalige vulling binnenin

column zoete brick flapjes A (6)

zoete zonde

Wat heb je nodig

3 appelen

2 sneetjes ontbijtkoek(peperkoek)

wat rozijnen

wat rietsuiker

honing

4 vellen brickdeeg(of filodeeg of loempia vellen )

200 ml slagroom

kaneelpoeder

wat poedersuiker

Wat boter(om te bakken)

Bereiding: Schil de appels en snij in blokjes.Snij ook de ontbijtkoek in stukjes.Bak deze dan samen in wat boter in een pan.Doe er wat kaneelpoeder bij.Strooi er wat rietsuiker over.Voeg de rozijnen toe.Laat even wat karameliseren.Zet de pan van het vuur en laat afkoelen.Klop de room op met wat poedersuiker en een vleugje kaneelpoeder.Zet even apart.Neem vervolgens het brickdeeg(of filodeeg of loempia deeg)Strijk de randen in met wat honing.Doe er wat van de appel-rozijnen vulling op.Vouw eerst de zijkanten naar binnen.Druk goed aan.Met de honing op de rand gaat het beter plakken.Flap dan de bovenkant over de vulling.vervolgens de onderkant.Zie dat het stevig verpakt is.Zet met de gevouwen kant op bakplaat,die met bakpapier is bekleed.Bak vervolgens af in voorverwarmde oven van 180 °.Tot het deeg krokant gebakken is.Dien op met wat poedersuiker erover en wat van de kaneelroom.

column zoete brick flapjes A (8)

Niet moeilijk te bereiden

column zoete brick flapjes A (9)

Lekkerrrrrr

column zoete brick flapjes A (11)

Hmmm

column zoete brick flapjes A (4)

Dat kan er altijd wel in

Lieve groet Jeannine alias Ninneke

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie