Elisense | sfeerhoekjes bij ons thuis

Hal ElisenseVandaag een kijkje in ons eigen interieur. Een aantal foto’s van sfeerhoekjes in onze hal en ons toilet. We beginnen in de hal …

==dit is een bewerking van een eerdere publicatie op Huisjekijken.com==

Spiegel met haken

Ik houd van spiegels. In de hal hangt dit exemplaar met een plankje en haakjes om leuke dingetjes op te zetten en aan te hangen. De paardrijcap heb ik jaren geleden gekocht op een rommelmarkt. Eenmaal per jaar ga ik samen met mijn vader naar een of ander dorp in België waar een groot deel van de bewoners overbodige spullen aan huis verkoopt. Dit is in de periode van april t/m september bijna elk weekend wel ergens. Bij het eerste adres kun je dan een lijstje ophalen van alle deelnemers. Een aanrader !

Hal Elisense

Onder de trap is net een mooi plaatsje voor deze zwart-wit gestreepte kast. Erop een mooi windlicht (verjaardagskado van een paar jaar geleden) en een stapeltje boeken met een gepimpte oude kandelaar. Erboven hangt een mooi zwart spiegeltje en ernaast een oude telefoon, die mijn vader voor me heeft gekocht op een Belgische rommelmarkt.

Paspop Elisense

Ook deze paspop heeft een verhaal. De paspop heb ik gekregen van mijn vriend en is afkomstig uit de inboedel van een modewinkel in Goes, die opheffingsuitverkoop had. We gingen dus niet met kleding naar buiten, maar met een paspop. De jurk heb ik gekregen van een vriendin, die me de jurk leende om naar het gala van Filmfestival by the Sea (Vlissingen) te gaan. Ik heb die avond deze jurk gedragen en daarna mocht ik haar houden… Het hoedje en de schoenleesten zijn rommelmarktvondsten.

Toilet Elisense

Ook in ons toilet hebben enkele rommelmarkt aankopen een mooi plaatsje gekregen. De zwarte houder voor toiletrollen hebben we al zo’n 10 jaar geleden gekocht op de rommelmarkt in Lille. Ik was er voor de eerste keer samen met mijn vriend en mijn vader en het was er geweldig ! We hadden onze auto in een voorstad van Lille geparkeerd en zijn toen met de tram naar het centrum gegaan. Toen we naar huis gingen met datzelfde trammetje, zat mijn tas met deze toiletrollenhouder tussen de deuren van de tram (ik ben niet zo gewend om met een rugzak te lopen). Hij was dus lichtelijk verbogen, maar de mannen hebben hem weer in zijn oorspronkelijke vorm gekregen. Eenmaal thuis gekomen, heb ik de houder zwart gespoten (met schoolbordverf – dat werkt fantastisch voor dit soort opengewerkte dingen).

Het spiegelkastje hebben we ook op de rommelmarkt in Lille gekocht, maar dan een jaar of 6 later. Het is gemaakt van eikenhout en is best zwaar. Bij een andere verkoper van spullen konden we een grote blauwe Ikea-tas (je kent ze vast wel) gekocht en hebben we de markt verder overgesjouwd. Het was heel mooi weer waardoor de drukte enorm was. We hebben niet de hele markt gehad, die dag, omdat we het voetje-voor-voetje verder schuifelen al snel hadden gezien.

Net als veel mensen ben ik ook fan van Rivièra Maison. In het toilet hangen de verjaardagskalender en een toiletrolhouder van dit merk. Sommige accessoires van dit merk hebben we al heel lang en nog steeds vind ik ze geweldig.

Paraplumand

In de paraplumand (ook ooit een verjaardagskado) staan een paar klassieke paraplu’s en een oude wandelstok, die ik van een vriendin van mijn schoonmoeder heb gekregen.

Grappig, dat  als je de foto’s zo ziet, je je pas realiseert hoeveel verhalen er in je interieur schuilen…

Heb jij ook een leuk verhaal, dat je met ons wilt delen ? Laat dan een reactie achter !

GERELATEERDE ARTIKELEN

2 reacties op “Elisense | sfeerhoekjes bij ons thuis

    • Dank je wel, José ! Het fijne aan zwart-wit is, dat het niet trendgevoelig is en in elk seizoen kan. Ik verander (heeeeeeel) graag, maar niet het hele huis. De streepjeskast is inderdaad ook echt een blijvertje – gemaakt van massief Eikenhout – dus die verslijten we niet zomaar.

      Groetjes,
      Marita

Geef een reactie