Ninneke’s Corner Culinair | Loempia met kip en groenten

MWSnap151Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijncolumns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Restjes kip?Ik weet er wel raad mee…

Het recept van deze heerlijke loempia’s kun je natuurlijk weer printen als je op de afbeelding rechts klikt. Dit recept bevat twee kaarten.

Loempia met kip en groenten

20160112- Column loempi's met kip en groenten  (10)

Homemade loempia

Soms heb je nog kip over;of bak je net extra wat kipfilets.Om er dan nog iets anders mee te kunnen maken.Doe ik ook vaak.Met in het gedacht de dag erop wat anders te kunnen bereiden.een voorgerecht of dergelijks;Te verwerken in een quiche,een slaatje met kip,een broodje te beleggen.Maar vandaag word het een loempia met kip.Want ik had ook nog vellen brickdeeg over.Met de twee reeds al gebakken kipfilets,komt dat zo voor mekaar.Enkel nog wat groenten erbij naar keuze.Op mijn boodschappenlijst stonden sojascheuten(taugé),rode paprika,ui,prei,champignons,wortel.Maar je doet er eigenlijk in wat je verkiest;Maakt niet uit.Waar je wel op moet letten,is dat je de groenten wel heel fijn moet snijden;In julienne of kleine blokjes.

20160112- Column loempi's met kip en groenten  (1)

Allerlei groenten fijn snijden naar keuze

20160112- Column loempi's met kip en groenten  (3)

Restjes kip verwerken

20160112- Column loempi's met kip en groenten  (5)

Pakketjes klaar om te frituren

20160112- Column loempi's met kip en groenten  (7)

Als voorgerecht of snack helemaal top

Wat heb je nodig

2 gebakken kipfilets

4 vellen brickdeeg(of loempia deeg of filodeeg)

1 rode paprika

1 ui

1 stoofprei

sojascheuten(taugé)

 enkele champignons

1 wortel

Bereiding:Snij alle groenten fijn.Doe ze in een kom en meng door elkaar.Snij de kip in kleine stukjes.Neem de vellen brickdeeg.Leg er wat groenten op en stukjes kip.Vouw de zijkanten naar binnen.Dan de bovenkant en onderkant.Frituur de loempia’s in de frituurketel op 180 °.Leg ze met de vouwkant naar beneden.LET OP:Laat het mandje niet in één keer zakken.Maar laat eerst even een heel klein stukje zakken,zodat eerst de onderkant even wat bakt.Zodat de omslag niet meer kan open gaan.Anders drijft heel de boel in de frituurpan.Dien op met diverse sausjes.Bijvoorbeeld een zoetzure saus en een kerrie saus.Lekker als voorgerecht of als snack.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie