In de Suite | Valentijnskadootje

pizap.com13991993535001In de Suite liet je al eerder kennis maken met deze leuke verpakking. We besloten deze beschrijving nogmaals te publiceren met Valentijnsdag voor de deur. Met deze stap-voor-stap beschrijving kom jij straks weer leuk voor de dag met je Valentijnssurprise!

Wat heb je nodig?

– afbreekmesje of scherpe schaar

– stuk golfkarton of gekleurd en stevig knutselkarton

– lijmSAMSUNG CAMERA PICTURES

– liniaal of rechte lat

– klemmetje, tags en andere lapjes of lintjes voor de versiering (bv Hema)

– patroon van een pak; neem over van het voorbeeld of neem een melk- of drankpak en haal voorzichtig los en teken over

patroon voor een (drank)pakje

patroon voor een (drank)pakje

Teken het patroon op de juiste grootte over op de achterkant (=binnenkant) van het golfkarton. Knip alleen in de onderkanten in. De andere lijnen alleen rillen door met de achterkant van een keukenmes over de lijnen te gaan. Vouw deze alvast een keer. Wil je  een figuurtje uit het pak snijden, doe dit dan voordat je gaat lijmen. Nu kun je er nog gemakkelijk bij. Tip: bewaar het figuurtje. Je kunt het later nog gebruiken door het als kadookaartje aan het pakje te hangen.

eerst de zijkant dichtplakken

eerst de zijkant dichtplakken

Plak nu eerst de zijkant dicht en laat drogen. Daarna plak je de onderkant dicht. Als de lijnen in de bovenkanten goed gerild zijn, laten ze zich vanzelf indrukken en sluit de bovenkant vanzelf. Je sluit dit met een klemmetje of wasknijper waartussen je wat leuke stofjes en kaartjes kunt hangen. Je kunt het pakje natuurlijk naar eigen inzicht versieren!

Zo’n pakje is natuurlijk niet alleen leuk voor je Valentijnsverrassing maar ook voor andere gelegenheden… Ik ben er benieuwd naar jullie resultaten! (foto, foto :)  )

groet,

 Sandra | In de Suite

Wist je dat je In de Suite handgemaakte woonaccessoires kunt vinden in de Huisjekijken Webwinkelstraat? In de Suite heeft nu ook een eigen website en heeft op dit moment een hele leuke deel & win-aktie op Facebook!

OVER Sandra van den Brandt
Sandra van den Brandt

Hoi, ik ben Sandra. Getrouwd, drie kinderen en pas verhuisd naar ons droomhuis. Ik geniet van klussen, lekker eten en eigengemaakte limoncello ;) Onder de naam De Barones zal ik regelmatig columns schrijven over wonen, DIY en klussen.

Bekijk alle artikelen van

GERELATEERDE ARTIKELEN

8 reacties op “In de Suite | Valentijnskadootje

    • Ik zag ‘t net… Tis ook écht een goeie naam voor een brocantewinkeltje. Ik heb een blog waarop ik mijn eigen ontwerpen presenteer, ook De Barones. Google: de barones reuver.

  1. wow Sandra wat een leuk idee, ik ga m voor Peter maken en doe er allemaal briefjes in in de vorm van hartjes met allemaal woordjes erop die voor ons belangrijk zijn. Heel erg bedankt voor het leuke idee x

  2. Pinkback: Huisjekijken Extra | lastminute moederdagkadootje! | Huisjekijken

Geef een reactie