Baby & Kidsstuff by Jessica | brocante is helemaal hot!

23

 

Onze Facebookpagina Baby & Kidsstuff by Huisjekijken voorziet Jessica dagelijks van een verse portie inspiratie. Ze woont samen met haar vriend en hun 6-jarige dochter in Dordrecht, is meubeladviseuse en styliste, supercreatief en zit boordevol inspirerende ideeën en tips. Ooit had ze haar eigen kinderkamer speciaalzaak en hield daar haar grote passie voor kinderkamers aan over. Kortom, een ervaringsdeskundige! Maandelijks zal ze jou in een blog op de hoogte houden van de nieuwste trends en de leukste tips in Baby & Kidsstuff by Jessica…

Brocante is helemaal hot!

Brocante is helemaal hot, ook in de baby- en kinderkamer is dit een trend geworden. In deze blog zal ik je diverse ideeën en tips geven om deze stijl ook toe te passen in jouw baby- of kinderkamer. Brocante zijn spullen uit vroegere tijden die in trek zijn, maar niet als antiek kunnen worden beschouwd. De brocante spullen hebben een doorleefd karakter, het heeft een geschiedenis. Brocante staat voor een warme landelijke stijl die charmant oud oogt, brocante meubels en accessoires zijn tegenwoordig redelijk makkelijk te vinden.

Voor de meubels en decoratie kun je zelf opzoek gaan op rommelmarkten, in kringloopwinkels en via het internet, om deze vervolgens zelf op te knappen. Ook erg leuk als je nog spulletjes uit je eigen babytijd hebt, door deze op te knappen en te gebruiken krijgt dit een bijzondere combinatie van toekomst en verleden. Ben jezelf niet zo creatief? Er zijn diverse winkels en webshops die opgeknapte brocante meubels en mooie decoratie artikelen te koop aanbieden.

Een brocante sfeer is te creëren door authentieke meubels / decoratieartikelen met mooie zachte vintage kleuren te combineren. Hier een overzicht van mooie kleuren om met brocante meubels en decoraties te combineren:

Voor de muren is het mooi om 1 wand met een vintage behang te beplakken en op de andere wanden effen kleuren toe te passen. Erg leuk is het om op de effen gekleurde wand een figuur te maken. Op dit moment is een afbeelding van een boom erg geliefd. Je kunt deze schilderen of een speciale muursticker aanbrengen

Voor de vloer wordt meestal gekozen voor een houten vloer of neutrale kleur. De meubels komen dan het mooist tot hun recht. Als gordijnen kun je kiezen voor een mooi vintage patroon bv bloemetjes, een witte tint of mooie zachte vintage kleur.

Ook het beddengoed wordt aangepast:

Nog een paar leuke ideeën voor de decoratie:

Groet, Jessica

Wil je niet wachten tot het volgende blog? Jessica verzorgt Facebookpagina Baby & Kidsstuff by Huisjekijken. Bijna dagelijks vind je er inspiratie, foto’s, tips en ideeën!

 

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie