Ninneke’s Corner Culinair | Uiensoep

MWSnap152Ik ben Jeannine, gelukkig getrouwd, en mama van één zoon, en oma van een kleinzoon. Ik ben ook nog (stief)mama van 4 kinderen, en (stief) oma van 4 kleinkinderen en woonachtig in België. Ik hoop jullie lezers aangenaam te verrassen met mijn columns waar ik het ga hebben over interieur en eten, dagelijkse belevenissen, handige tips creatief om te springen met zelf mooie decoratie te maken en afwisselend met al eens een komisch getint verhaal over de capriolen van de olijke bende eekhoorns… Vandaag weer een Ninneke’s Corner Culinair!

Typisch winterse soep!

Dit recept is te printen als je op de afbeelding rechts klikt.

Uiensoep

column Uien soep  B (2)

Lekker

 

Wat zo een echte  soep is om op tafel te zetten in de winter.Is toch uiensoep,met een broodje erbij.Heerlijk met kaas erop gegratineerd.Ik zelf hou ervan grote stukken groenten in de soep te hebben.Maar lang niet iedereen heeft dat graag.Je kan zo ook even goed met de staafmixer even mixen.

column Uien soep  B (1)

Winterse soep

Wat heb je nodig

12 grote uien

2 grote wortels

1 grote aardappel

3 liter rundbouillon

peper-zout

cayennepeper

pili-pili

wat boter

gemalen kaas

dikke snede brood of gehalveerd broodje

column Uien soep  B (8)

Hmmm

Bereiding:Laat wat boter smelten op het vuur in een grote pot.Pel de uien en snij in grove stukken .Stoof goed aan in de boter.Schraap de schil van de wortels.Snij in plakjes.Doe bij de ui en laat verder stoven.Schil de aardappel,spoel schoon.Snij deze ook in stukjes.Als de ui-wortel goed heeft zacht gestoofd( hoe langer hoe beter,voor de smaak)voeg dan de aardappel toe.Kruid af met de kruiden.Schenk er de bouillon bij en laat een 15 a 20 minuten op zacht vuurtje pruttelen.Strooi wat gemalen kaas over dikke snee brood of gehalveerd broodje.Laat gratineren onder de grill in de oven.Dien de soep op met het broodje.

Lieve groet Jeannine alias Ninneke.

Je kan me ook vinden op Facebook:Ninneke’s corner

GERELATEERDE ARTIKELEN

Geef een reactie